Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ θέλει να εξαγοράσει το 100% της Twitter για 43 δισ. δολάρια

Εξαγορά ή αποχώρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
elon_musk-768x480_2.jpg
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Twitter φαίνεται πως έχει καταθέσει ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Να εξαγοράσει το σύνολο του Twitter θέλει ο Έλον Μασκ λίγες μέρες αφότου απέκτησε το 9,2% της πλατφόρμας.  Σύμφωνα με το Reuters, ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή για το σύνολο της εταιρείας.

Στόχος του, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, είναι να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο και να τη μεταμορφώσει.

«Επένδυσα στο Twitter γιατί πιστεύω στις δυνατότητές της να γίνει μία πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι ένα κοινωνικό προαπαιτούμενο για μία λειτουργική δημοκρατία», αναφέρει. «Όμως, αφότου έκανα την επένδυσή μου, πλέον συνειδητοποιώ ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να ευημερήσει αλλά ούτε και να εξυπηρετήσει αυτό το κοινωνικό προαπαιτούμενο με τη σημερινή μορφή της. Το Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί ως μία ιδιωτική εταιρεία».

Σε περίπτωση που η πρόταση εξαγοράς δεν γίνει δεκτή, θα χρειαστεί να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος της εταιρίας» ανέφερε ο Μασκ.

Σημειώνεται πως η περιουσία του Μασκ υπολογίζεται σε 260 δισ. δολάρια, ενώ η αξία κεφαλαιοποίησης της Twitter υπολογίζεται σε 37 δισ. δολάρια, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Έλον Μάσκ: Δεν μπήκε στο Δ.Σ του Twitter πριν λίγες μέρες

Ο Μασκ με το 9,2% αυτή τη στιγμή κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter. Ο επικεφαλής της Tesla είναι δεινός χρήστης του Twitter με περισσότερους από 80 εκατ. ακολούθους.

Παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο CEO της Tesla και της SpaceX θα έπαιρνε μια θέση στο δ.σ. του Twitter, εντούτοις ο επικεφαλής της εταιρείας, Parag Agrawal, ανακοίνωσε ότι ο «Πιστεύω ότι αυτό είναι για το καλύτερο. Έχουμε και θα εκτιμούμε πάντα τη συμβολή των μετόχων μας είτε είναι στο διοικητικό μας συμβούλιο είτε όχι. Ο Έλον Μασκ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός μας και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στη συμβολή του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ