Health & Fitness

Αρθροσκόπηση σε παιδιά και εφήβους: Μια σύγχρονη προσέγγιση στην παιδοορθοπαιδική

Η ιστορία της αρθροσκόπησης στην παιδοορθοπαιδική

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 917
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρθροσκόπηση
Αρθροσκόπηση σε παιδιά και εφήβους © Getty Images/Unsplash

Αρθροσκόπηση: Εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Παιδοορθοπαιδικός Δρ Δημήτριος Μαντάκος

Η αρθροσκόπηση, μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στην ορθοπαιδική, έχει εξελιχθεί και ενσωματωθεί στην παιδοορθοπαιδική προσφέροντας νέες προοπτικές στη θεραπεία προβλημάτων σε σκελετικά ανώριμους ασθενείς. 

Ιστορία της αρθροσκόπησης στην παιδοορθοπαιδική 

Οι πρώτες αρθροσκοπήσεις σε νεαρούς ασθενείς πραγματοποιήθηκαν στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Στις αρχικές φάσεις, η τεχνική χρησιμοποιούνταν περιορισμένα, καθώς ο εξοπλισμός και οι δεξιότητες των χειρουργών βρίσκονταν ακόμη σε ανάπτυξη.

Η τεχνολογική πρόοδος στον τομέα της ιατρικής οδήγησε στην ανάπτυξη προηγμένου αρθροσκοπικού εξοπλισμού επιτρέποντας στους χειρουργούς να εκτελούν ακριβείς επεμβάσεις με μικρότερες τομές.

Με τον καιρό, η τεχνική επεκτάθηκε, για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων και τραυματισμών στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων στα γόνατα, τα ισχία, τους ώμους και τους αστραγάλους.

Σήμερα, η αρθροσκόπηση συνεχίζει να εξελίσσεται με στόχο τη μείωση του τραύματος που υφίστανται οι ασθενείς και του χρόνου ανάρρωσης, παρέχοντας έτσι μια πιο φιλική επιλογή για τα παιδιά και τους εφήβους.

Οφέλη και πεδία εφαρμογής

Η αρθροσκόπηση παρέχει πολλά οφέλη για τα παιδιά και τους εφήβους:

  • Ελαχιστοποίηση του τραύματος και του χρόνου ανάρρωσης: Η αρθροσκόπηση επιτρέπει την πραγματοποίηση επεμβάσεων με μικρότερες τομές σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές διαδικασίες. Αυτό σημαίνει μικρότερο τραύμα, λιγότερο πόνο και ταχύτερη ανάρρωση. 
  • Εξαιρετικά σπάνιες επιπλοκές: Η μικρή επεμβατικότητά της μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών και ανεπιθύμητων ενεργειών κάνοντάς την ιδανική για παιδιά και εφήβους. 
  • Καλύτερη διάγνωση και σκόπηση: Η αρθροσκόπηση προσφέρει εξαιρετική οπτική πρόσβαση επιτρέποντας στους χειρουργούς να διερευνήσουν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα με μεγάλη ακρίβεια.
Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Παιδοορθοπαιδικός Δημήτριος Μαντάκος

Η αρθροσκόπηση αντιμετωπίζει πολλούς τραυματισμούς και παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, που συχνά ταλαιπωρούν τα παιδιά και τους εφήβους. Τέτοιες είναι τα βαριά διαστρέμματα 3ου βαθμού με ρήξη ενός ή περισσότερων συνδέσμων, η ρήξη μηνίσκου, η ρήξη πρόσθιου και οπίσθιου χιαστού συνδέσμου και η οστεοχονδρίτιδα.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Παιδοορθοπαιδικός Δημήτριος Μαντάκος διαθέτει υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία στον χώρο της ορθοπαιδικής παιδιών και ενηλίκων, ενώ διασφαλίζει την παροχή κορυφαίας ιατρικής φροντίδας με τη χρήση του πλέον προηγμένου εξοπλισμού.

Info
Δημήτρης Μαντάκος, Θηβών 510, Ίλιον, τηλ. 210 2691899

site: www.mantakos-orthopaedics.gr
TikTok: @drmantakos

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.