Health & Fitness

Η μελαγχολία του φθινοπώρου δεν είναι πάντα ρομαντική

To Solumag Saffron & Curcumin αποτελεί τον πιο γρήγορο, εύκολο, φυσικό και γευστικό τρόπο για να… φτιάξεις διάθεση.

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 843
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα κορίτσι.
© Pexels

Solumag Saffron & Curcumin: Ο φυσικός τρόπος για να δεις τη θετική πλευρά της ζωής

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, με το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και τη μετάβαση στις πιο δροσερές και μουντές ημέρες του φθινοπώρου, νιώθουν μια γλυκιά μελαγχολία και νοσταλγία για τις ζεστές, ηλιόλουστες μέρες που πέρασαν.

Η επιστροφή στις βασικές υποχρεώσεις, τα απαιτητικά ωράρια εργασίας και ίσως νέα ξεκινήματα που συμβαίνουν την περίοδο αυτή, πολύ συχνά διαδέχονται τη χαλαρότητα και ανεμελιά της προηγούμενης εποχής, αυξάνοντας την πίεση και το άγχος σύμφωνα με τις προσωπικές προσδοκίες του καθενός.

Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που η προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα και η υιοθέτηση του fall/winter mode με έκθεση σε χαμηλότερης έντασης φωτός ημερησίως και αντίστοιχη χαμηλότερη έκκριση σεροτονίνης και μελατονίνης, γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να εδραιώνονται για περισσότερο διάστημα συναισθήματα θλίψης, άγχους, απογοήτευσης, πιεστικές σκέψεις και να παρουσιάζονται διαταραχές στον συγχρονισμό του βιολογικού ρολογιού και τον ποιοτικό ύπνο.

«Οι εποχές είναι τρόπος ζωής»

Πράγµατι, είµαστε εµείς οι ίδιοι οι άνθρωποι που ονειροπολούµε και προγραµµατίζουµε πώς θα περάσουµε το καλοκαίρι και εκείνοι που µένουµε περισσότερο προσκολληµένοι στο παρελθόν και δεν οργανωνόµαστε το ίδιο για το φθινόπωρο ώστε να είµαστε εξίσου χαρούµενοι µε διαφορετικά πράγµατα σε διαφορετικές εποχές.

Ιδού µερικές συµβουλές που µπορούν να βοηθήσουν:

  1. Βγες στο (φυσικό) φως. Η έκθεση στο φυσικό φως της ηµέρας και η παραµονή για τουλάχιστον 30 λεπτά θα σε βοηθήσουν σηµαντικά στην επαρκή έκκριση της ορµόνης σεροτονίνης που µας κάνει ευδιάθετους και χαρούµενους. Αν η έκθεση συνδυαστεί µε άσκηση ή µε βόλτα µε φιλικά πρόσωπα τότε ενισχύεται η αποσυµπίεση και η χαλάρωση και η θετική σκέψη επιτυγχάνονται σε πολύ µεγαλύτερο βαθµό.
  2. Επένδυσε σε αυτόν που θα είσαι για πάντα µαζί,τον εαυτό σου! Θρέψε τον και ξεκούρασέ τον ποιοτικά µε µια ισορροπηµένη διατροφή και σταθερό πρόγραµµα ύπνου.  
  3. Οργανώσου παραγωγικά. Κάθε αρχή και δύσκολη. Ωστόσο γίνεται πιο εύκολη αν αλλάξουµε µικρά σηµεία και συνήθειες της καθηµερινότητάς µας. Ενδεικτικά, το να ιεραρχήσουµε τις προτεραιότητες µας, να καταγράψουµε το πρόγραµµα των υποχρεώσεων της ηµέρας, ποιες από αυτές διαχειριστήκαµε και τι έµεινε να διαχειριστούµε τελικά την επόµενη ηµέρα. Και µην παραλείπουµε να επιβραβεύσουµε τον εαυτό µας γι’ αυτά που καταφέραµε.
  4. Πες «όχι» στην αναβλητικότητα. Διαχειρίσου βάση του προγραµµατισµού σου ζητήµατα που σε απασχολούν και µη τα κουβαλάς ως βαρίδια στη σκέψη σου.
  5. Βάλε νέους στόχους. Νέα σεζόν, νέοι ορίζοντες! Εκµεταλλεύσου την ανανέωση της εποχής θέτοντας νέους στόχους, άµεσους, εφικτούς και ρεαλιστικούς που θα σε κρατήσουν δραστήριο και παραγωγικά απασχοληµένο.
  6. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Σε περιόδους θλίψης, άγχους και κακής διάθεσης, είναι χρήσιµο (όσο και απαραίτητο) να «αποδράσουµε» κάπου, αλλάζοντας περιβάλλον, αποκτώντας καινούργια ερεθίσµατα και χαλαρώνοντας ευχάριστα. Ακόµα και αν οι διακοπές έχουν µόλις τελειώσει, θα ωφελούσε να πάµε µια µονοήµερη εκδροµή ή να κάνουµε µια µεγάλη βόλτα και να γνωρίσουµε κρυµµένες οµορφιές της περιοχής µας. Η αλλαγή παραστάσεων θα φρεσκάρει τις σκέψεις µας και θα µας ανακουφίσει σωµατικά και ψυχικά από τα επιβαρυντικά συµπτώµατα της µελαγχολίας.
  7. Υιοθέτησε τη λήψη προϊόντων τα οποία αποδεδειγµένα και µε ασφάλεια συµβάλλουν στην ανακούφιση των συµπτωµάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Solumag Saffron & Curcumin

To Solumag Saffron & Curcumin αποτελεί τον πιο γρήγορο, εύκολο, φυσικό και γευστικό τρόπο για να… φτιάξεις διάθεση.

Η σύνθεσή του είναι βασισµένη στο Saffron [Affron®] ένα κλινικά µελετηµένο εκχύλισµα σαφράν (Crocussativus L.) που αποδεδειγµένα βελτιώνει τη διάθεση µέσα σε 4 µόνο εβδοµάδες, περιορίζοντας σηµαντικά την κατάθλιψη, την κόπωση, τη σύγχυση, το θυµό και το αίσθηµα πίεσης.

Ένα φακελάκι Solumag Saffron & Curcumin την ηµέρα σε λίγο νερό, αρκεί για να νιώσεις την ψυχική ευεξία και χαλάρωση που χρειάζεσαι.

Ιδιαίτερα εµπλουτισµένη σύνθεση µε µαγνήσιο, υψηλής βιοδιαθεσιµότητας κουρκουµίνη και βιταµίνες του συµπλέγµατος B που προάγουν την ψυχολογική λειτουργία, ενισχύουν τη µείωση της κόπωσης και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήµατος.

Η χρήση του παράλληλα µε φαρµακευτικά αντικαταθλιπτικά σκευάσµατα είναι ασφαλής και επιπλέον αποτελεσµατική. 

Solumag Saffron & Curcumin

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ