Health & Fitness

Εγκέφαλος Χαλανδρίου: Από τα πλέον εξελιγμένα διαγνωστικά κέντρα της χώρας

Οι εξειδικευμένοι γιατροί πολλών ειδικοτήτων της Euromedica παρέχουν πλήρες φάσμα διαγνωστικών εξετάσεων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαγνητικός τομογράφος SIGNA Premier AIR 3 Tesla

Στο διαγνωστικό κέντρο Εγκέφαλος Χαλανδρίου της Euromedica, εξειδικευμένοι γιατροί παρέχουν διαγνωστικές εξετάσεις με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι κάτοικοι ενός τόσο μεγάλου αστικού ιστού όπως η Αθήνα, έχουν ανάγκη από μεγάλα, σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Το ιστορικό κέντρο Εγκέφαλος Χαλανδρίου υπήρξε για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς στο αθηναϊκό ιατρικό γίγνεσθαι με τον πρώτο αξονικό τομογράφο στην Ελλάδα να λειτουργεί εδώ το 1977. Το πενταόροφο κτήριο της Euromedica δέχθηκε πρόσφατα ολική ανακαίνιση που το μετέτρεψε σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον εξελιγμένα διαγνωστικά κέντρα της Ελλάδας.

Εγκέφαλος Χαλανδρίου: Από τα πλέον εξελιγμένα διαγνωστικά κέντρα της χώρας

Οι υψηλής αισθητικής και άνεσης χώροι του εξοπλίστηκαν με state of the art μηχανήματα και ψηφιακές λύσεις που εξασφαλίζουν γρήγορα και αξιόπιστα αποτελέσματα για τον ασθενή, ακόμα και τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις. Ο Εγκέφαλος Χαλανδρίου της Euromedica έχει ενταχθεί στο παγκόσμιο δίκτυο Κέντρων Αναφοράς Τεχνολογίας Απεικόνισης της GE Healthcare, στο οποίο αναπτύσσονται κι εξελίσσονται νέες διαγνωστικές τεχνικές εξετάσεων για όλη την οικογένεια, σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας με όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας.

Εγκέφαλος Χαλανδρίου: Από τα πλέον εξελιγμένα διαγνωστικά κέντρα της χώρας

Τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που έχουν εγκατασταθεί

Το πρώτο σύστημα αξονικής τομογραφίας Revolution APEX 512 τομών στην Ελλάδα, της GE Healthcare, το οποίο λειτουργεί με τεχνολογία ανιχνευτών και εξαιρετικά χαμηλή  ακτινοβολία. Αυτό επιτρέπει τη διάγνωση ακόμα και σε περιστατικά που μέχρι πρότινος η χρήση αξονικού τομογράφου ήταν απαγορευτική λόγω της ακτινοβολίας.

Σύστημα αξονικής τομογραφίας Revolution APEX 512

Ο νέος μαγνητικός τομογράφος SIGNA Premier AIR 3 Tesla της GE Healthcare εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (και σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη) και προσφέρει τη δυνατότητα εκτέλεσης εξειδικευμένων εξετάσεων διαγνωστικού και ερευνητικού επιπέδου. Μπορούν να απεικονιστούν παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και του Μυοσκελετικού συστήματος, να γίνει πολυπαραμετρική απεικόνιση του προστάτη και ολόσωμη μαγνητική τομογραφία, με τη μέθοδο της διάχυσης. Με την βραβευμένη τεχνολογία AIR™ εξασφαλίζει ακόμα ταχύτερες σαρώσεις με την υψηλότερη δυνατή ευκρίνεια, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη άνεση στους ασθενείς.

Το Κέντρο διαθέτει επίσης Ψηφιακό Μαστογράφο και Τομοσύνθεση 3D Τεχνολογία Απεικόνισης Μαστού, Υπερηχοτομογράφους τελευταίας γενιάς, Ψηφιακό Ακτινολογικό, Ψηφιακό Πανοραμικό - Κεφαλομετρικό, Γ-Κάμερα, Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας και Βιοπαθολογικό Εργαστήριο. Ακόμη, λειτουργεί πλήρες Γαστρεντερολογικό Τμήμα με δυνατότητα γαστροσκόπησης-κολονοσκόπησης, παθολογικό, οφθαλμολογικό, καρδιολογικό και πνευμονολογικό ιατρείο. Το Κέντρο εξειδικεύεται στην διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων με την διενέργεια ειδικών εξετάσεων, όπως stress echo, αξονική στεφανιογραφία, μαγνητική τομογραφία καρδιάς, πλήρης έλεγχος όλων των περιφερικών αγγείων με σύγχρονες τεχνικές της έγχρωμης Doppler Υπερηχοτομογραφίας (triplex).

Info: 2106891800-3, euroegefalos@euromedica.gr. Ανοιχτά καθημερινά 7:00 - 21:00, Σάββατο 7:00 - 15:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ