- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Το 60,1% των γονιών θα εμβολίαζαν τα παιδιά τους
Τι δείχνει μελέτη για την πρόθεση των γονιών διεθνώς
Κορωνοϊός - εμβολιασμός παιδιών: Ποιο το ποσοστό των γονιών διεθνώς που θα εμβολίαζαν τα παιδιά κατά του covid-19.
Πρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού δηλώνουν 60,1% των γονιών διεθνώς, με τους Ασιάτες να βρίσκονται στην πρώτη θέση.
Το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ πραγματοποίησε μια συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση για να εκτιμηθεί διεθνώς η πρόθεση των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της covid-19. Η μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Preventive Medicine και το πλήρες κείμενο είναι ελεύθερα προσβάσιμο στον σύνδεσμο https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8861629/.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Δάφνη Καϊτελίδου, τον επίκουρο καθηγητή Πέτρο Γαλάνη, την επίκουρη καθηγήτρια Όλγα Σίσκου, τη διδάκτορα Ολυμπία Κωνσταντακοπούλου και τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αγλαΐα Κατσιρούμπα.
Η αναζήτηση της βιβλιογραφίας σε έξι βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων (Scopus, Web of Science, Medline, PubMed, CINAHL και medrxiv) μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 ανέδειξε 44 συναφείς μελέτες παγκοσμίως που συμπεριλάμβαναν 317.055 γονείς.
Κορωνοϊός: Τα αποτελέσματα της μελέτης για τον εμβολιασμό των παιδιών
Ειδικότερα, το ποσοστό των γονιών που δήλωσαν πρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της covid-19 ήταν 60,1%, ενώ το 25,8% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη και το 22,9% δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Οι γονείς από τις ασιατικές χώρες είναι περισσότερο πρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους σε σχέση με τους γονείς από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Οι σημαντικότεροι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους είναι οι εξής: πατέρες, μεγαλύτερη ηλικία των γονιών, υψηλότερο εισόδημα, μεγαλύτερο αίσθημα φόβου από την πανδημία και θετική στάση απέναντι στον εμβολιασμό (π.χ. πλήρης εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, προηγούμενος εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, εμπιστοσύνη στα εμβόλια και εμβολιασμός των γονιών κατά της covid-19).
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η μεταδοτικότητα του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών μπορεί να είναι υψηλή, ο εμβολιασμός των παιδιών κατά της covid-19 σε υψηλό ποσοστό αποτελεί ένα ακόμη όπλο για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρουν οι μελετητές. Για τον λόγο αυτόν, προσθέτουν είναι απαραίτητη η έγκυρη ενημέρωση των γονιών σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της covid-19, έτσι ώστε να περιοριστούν τυχόν προκαταλήψεις και αρνητικές στάσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί από μόνο του καθοριστικό παράγοντα
Τι ρόλο παίζουν τα υπολείμματα προϊόντων styling
Για την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
Πολλές από τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται ακόμη σε στάδιο κλινικής αξιολόγησης
Θεραπείες που απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν μέτρηση οστικής πυκνότητας
Νέα έρευνα δείχνει ότι η συστηματική προπόνηση με βάρη θωρακίζει την καρδιά και προστατεύει τον εγκέφαλο
Έρευνες δείχνουν ότι συγκεκριμένα τρόφιμα ενισχύουν την παραγωγή ουσιών που σχετίζονται με τον ύπνο και τη χαλάρωση
Tο εσωτερικό παιδί, το εν δυνάμει ενήλικο κομμάτι, η θεραπεία και το θάρρος που χρειάζεται για να εγκαταλείψουμε μια ταυτότητα που κάποτε μας προστάτευσε, αλλά πλέον δεν μας επιτρέπει να πετάξουμε.
Κάθε χρόνο 866 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια ασθένεια εξαιτίας της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων
Για πέντε μέρες, στο Poseidonion Grand Hotel, το πρώτο retreat της One Sanctum έφερε κοντά 130 ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Όχι ένα συνέδριο, αλλά ένα μικρό, προσωρινό διεθνές χωριό.
Χρόνια και σύνθετα νοσήματα με σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία
Σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, υπό την εποπτεία του ΕΚΠΑ
Αίτια και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Η πιο συχνή κακοήθεια στους άνδρες άνω των 50 ετών
Αναβάθμιση στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της νευρολογίας
Ένα βήμα μπροστά για την υγεία των παιδιών, από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF
Τι πρέπει να αλλάξετε την επόμενη φορά που θα γυρίσετε από το σούπερ μάρκετ
Η σύνδεση με τις ημικρανίες, ποιοι είναι πιο επιρρεπείς
Δεν οφείλεται μόνο στη στάση ύπνου - Συνδέεται άμεσα με την ικανότητα του ανθρώπου να μιλά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.