- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ενημέρωση για την υπογεννητικότητα σε Σάμο και Φούρνους
Από το μη κερδοσκοπικό Σωματείο BE-LIVE
Τους κατοίκους των ακριτικών Σάμου και Φούρνων ενημέρωσε το BE-LIVE σχετικά με την υπογεννητικότητα
Η ενημέρωση των κατοίκων της Σάμου και των Φούρνων Κορσεών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας ήταν ο στόχος της δράσης που πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο BE-LIVE την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.
Οι άνθρωποι του Σωματείου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους δημάρχους των δυο νησιών κ.κ. Γεώργιο Στάντζο και Δημήτρη Καρύδη οι οποίοι τους καλωσόρισαν στην πλατεία Δημαρχείου στην πόλη της Σάμου και στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Φούρνων – Κορσεών αντίστοιχα. Στη συνέχεια, οι δύο δήμαρχοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της υπογονιμότητας και της υπογεννητικότητας, ως φαινόμενο των ημερών μας.
Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αναλύθηκε σε βάθος από τους γυναικολόγους αναπαραγωγής και ιδρυτές της BE-LIVE κ.κ. Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, οι οποίοι μίλησαν και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του Σωματείου.
Οι θεραπείες απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία, στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις υποστηρίξουν.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το δημογραφικό, «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τόσο ο διευθυντής του καταστήματος της Eurobank στο Βαθύ Σάμου κ. Φίλιππος Τζερέτας, όσο και ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων του ομίλου Eurobank, κ. Παναγιώτης Καρδάσης, ο οποίος παρευρέθηκε και στις δύο εκδηλώσεις, τόνισαν την ανάγκη της ανάδειξης της σοβαρότητας του δημογραφικού ζητήματος και την από κοινού συμβολή στην αντιμετώπισή του, ως κοινό στόχο της Eurobank και του μη κερδοσκοπικού Σωματείου BE-LIVE, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης στα ακριτικά νησιά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ημερίδα για τη λιγότερο ορατή, αλλά ουσιαστική διάσταση της ζωής των οικογενειών που ζουν με ένα σπάνιο νόσημα
Θεραπεία του πόνου: Θεμελιώδης πυλώνας της παρηγορικής φροντίδας
Συμπτώματα και χειρουργική αντιμετώπιση
Γιατί τα γλυκά μάς βάζουν σε πειρασμό
Πώς καθιερώθηκε το έθιμο των δώρων στα γενέθλια και τι ακριβώς συμβολίζει
H διατροφή μπορεί να συμβάλει θεαματικά στη διατήρηση της ελαστικότητας και την ενίσχυση του κολλαγόνου
Καμπάνια με τρία σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο
Διαχείριση των εποχικών λοιμώξεων
Πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε
Θεραπείες χωρίς χημειοθεραπεία και η υπόσχεση αποφυγής του χειρουργείου
Το διπλό στίγμα όσων υποβάλλονται σε φαρμακευτική θεραπεία απώλειας βάρους
O CEO της Waply και δημιουργός του MedWatch μιλάει για τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία και την ψηφιακή καθημερινότητα.
Τα οφέλη για το έντερο και τα οστά
Ποια πρωινά δεν μας χορταίνουν αρκετά
Στόχος είναι να εντοπίζονται νωρίτερα ασθενείς που χρειάζονται άμεση περαιτέρω διερεύνηση
Τι δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.