- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ - Εμβόλιο: 28 εκατομμύρια δόσεις χορηγήθηκαν σε 46 χώρες
«Είναι περίπου 46 χώρες που εμβολιάζονται, αλλά υπάρχει μόνο μια χαμηλού εισοδήματος»
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημέρωνει ότι 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού χορηγήθηκαν σε σχεδόν 46 χώρες.
Σε 36 ημέρες, 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 χορηγήθηκαν σε σχεδόν 46 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος διευθυντής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικλ Ράιαν.
Παρότι άρχισαν οι εκστρατείες εμβολιασμού, ο δρ Ράιαν εξέφρασε την ανησυχία του για τη μετάδοση που παρατηρήθηκε μέσα σε μερικές ημέρες κυρίως εξαιτίας των νέων πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.
«Μπαίνουμε στη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, και αυτό μπορεί να γίνει ακόμη πιο σκληρό, όταν βλέπουμε τους ρυθμούς μετάδοσης», δήλωσε κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριών με ερωτήσεις και απαντήσεις που οργανώνει ο ΠΟΥ για το ευρύ κοινό.
Σε σχέση με τις εκστρατείες εμβολιασμού, ο δρ Ράιαν εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αυτές πραγματοποιούνται κυρίως στις πλούσιες χώρες. «Νομίζω ότι είμαστε στα 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν χορηγηθεί έως σήμερα. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε διαφορετικά εμβόλια ή πλατφόρμες», διευκρίνισε.
«Είναι περίπου 46 χώρες που εμβολιάζονται, αλλά υπάρχει μόνο μια χώρα χαμηλού εισοδήματος», είπε ο Μάικλ Ράιαν, καθώς 38 από τις 46 είναι πλούσιες χώρες.
«Υπάρχουν πληθυσμοί που θέλουν και χρειάζονται εμβόλια και που δεν θα τα λάβουν εκτός εάν, και μέχρι, να τα μοιράσουμε καλύτερα», δήλωσε προσθέτοντας ότι «όλοι πρέπει να κάνουν περισσότερα».
Ο ΠΟΥ και η Συμμαχία για τα εμβόλια (Gavi) δημιούργησαν τον μηχανισμό Covax για τη διανομή εμβολίων κατά της Covid στις φτωχές χώρες αλλά το σύστημα πάσχει από μια τάση «ο καθένας για τον εαυτό του» των πλούσιων χωρών και την έλλειψη χρηματοδότησης.
Ο στόχος του ΠΟΥ είναι να παράσχει δόσεις στο 20% του πληθυσμού των χωρών που μετέχουν στον μηχανισμό Covax πριν από το τέλος της χρονιάς. Η υπηρεσία του ΟΗΕ ελπίζει να στείλει τα πρώτα εμβόλια στα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο.
Η πανδημία, που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019, μετρά 1.964.557 νεκρούς, σύμφωνα με σημερινό απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων πηγών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε δεδομένα από περισσότερα από 1.300 άτομα
Είμαστε τελικά ό,τι αποβάλλουμε;
Χάρη στην εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμού, η βρεφική επιβίωση έχει βελτιωθεί κατά περίπου 40%
Δεν πρόκειται απλά για βιολογική ανάγκη, αλλά είναι αποτέλεσμα σύνθετων αλληλεπιδράσεων στον εγκέφαλο
Περίπου 1 στις 5 λανθασμένες απαντήσεις κρίθηκε δυνητικά επικίνδυνη
Τι αναφέρει ο καθηγητής του ΑΠΘ Γρηγόρης Χατζημαυρουδής
Τα πλεονεκτήματα της ανάστροφης ολικής αρθροπλαστικής
Πρόληψη και θεραπεία της επικονδυλίτιδας
Οι βιολογικοί μηχανισμοί πίσω από τη δράση της
Όσα υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες που εμπιστευόμαστε καθημερινά και ούτε που το φανταζόμασταν
Η καλή είδηση είναι ότι η συνήθεια μπορεί να αλλάξει
Όταν οι σκέψεις κάνουν κύκλους και κλέβουν την ηρεμία μας λίγο πριν κοιμηθούμε
Το σώμα αντιδρά έντονα ακόμη και σε μικρές αλλαγές στην αναπνοή
Έκκληση του Συλλόγου Ασθενών «Εριφύλη» προς το υπουργείο Υγείας
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην οστεοπόρωση και την οστεοπενία
Οι καθημερινές συνήθειες που μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα
Το να κρύβετε συνεχώς πληροφορίες επιβαρύνει την ψυχική σας υγεία - Πώς να το διαχειριστείτε
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Το δώρο του χρόνου στη ζωή μας. Σημειώσεις για μια καλύτερη καθημερινότητα
Οι εργασίες γραφείου είναι ο εχθρός Νο1
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.