Health & Fitness

Δύο δίκτυα για την αξία της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης

Next Generations Network & Women’s Network από την MSD

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 756
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
people.jpg

Το Next Generations Network και το Women’s Network στοχεύουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον που θα προασπίζεται τη διαφορετικότητα και θα απορρίπτει τις διάκρισεις

Η MSD εργάζεται με προσήλωση και έμπνευση προκειμένου να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, μέσα από καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως. 

Αθηνά Σταύρου, HR Lead MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας
Για να επιτευχθεί, όμως, αυτός ο στόχος η δυναμική της εταιρείας επικεντρώνεται στους ανθρώπους της ΜSD, που διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εκπλήρωση της αποστολής της και για αυτό η εταιρία φροντίζει να παρέχει ένα περιβάλλον που διακρίνεται για την πολυμορφία και ένταξη, την ευημερία και τις δυνατότητες για ανάπτυξη καριέρας.

Στην MSD υποστηρίζουν την ισότητα των φύλων και επιζητούν από τους ανθρώπους τους να αναλάβουν δράση κατά της ανισότητας στο χώρο εργασίας. Σε επίπεδο εταιρείας προωθούν την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, αλλά και την εξισορρόπηση της προσωπική και επαγγελματικής ζωής. 

Η εταιρική ποικιλομορφία και η καταπολέμηση της προκατάληψης συνεπάγεται καλύτερο και πιο ισορροπημένο εργασιακό περιβάλλον.

Ο Σεπτέμβριος μήνας της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης για την MSD

Μέσα στον Σεπτέμβριο κορυφώθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης για την αξία της πολυμορφίας που υλοποίησε η MSD καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το Next Generations Network και το Women’s Network είναι δύο δίκτυα που προέκυψαν από πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων. Τα δίκτυα αυτά στοχεύουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο θα προασπίζεται τη διαφορετικότητα και θα απορρίπτει οποιαδήποτε διάκριση σχετίζεται με το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία, τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Με το Next Generations Network και το Women’s Network, η MSD δημιουργεί μια κουλτούρα που προωθεί την ισότητα και τον σεβασμό
Η κ. Αθηνά Σταύρου, HR Lead MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, μας δήλωσε σχετικά: «Στην MSD Ελλάδος αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και τιμάμε τη διαφορετικότητα σε εμπειρίες, δεξιότητες και προσωπικά χαρακτηριστικά και δημιουργούμε τον απαραίτητο χώρο ώστε οι άνθρωποι να εκφράζουν τον αληθινό τους εαυτό. Αυτή η πολυμορφία είναι που μας κάνει πιο δυνατούς, καθώς προωθεί την καινοτομία, συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη και εξελίσσει τον Οργανισμό. Τον Σεπτέμβριο έχουμε επιλέξει συμβολικά να δυναμώνουμε τη φωνή μας και προς την κοινωνία. Έχουμε ευθύνη να προάγουμε συμπεριφορές και αξίες που θα κάνουν και τον κόσμο μας καλύτερο».

Next Generations Network

Το Next Generations Network, το οποίο φέτος συμπλήρωσε δύο χρόνια στην Ελλάδα, απαρτίζεται από 15 εργαζόμενους διαφορετικών τμημάτων και στόχος του είναι μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και ιδεών να προωθήσει την καινοτομία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ατομική εξέλιξη των ανθρώπων της MSD. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, αποτελούν τα τέσσερα μέχρι στιγμής εκπαιδευτικά βίντεο για Linked, Youtube, Twitter και Yammer, που παρακολούθησαν εργαζόμενοι που δεν ήταν πολύ εξοικειωμένοι με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ακόμη στο πλαίσιο του Next Generations Network δύο εργαζόμενοι έλαβαν συγχρηματοδότηση για φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Επίσης, οι δράσεις περιλαμβάνουν και ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, όπως για παράδειγμα ήταν ο πρόσφατος διάλογος με τον καθηγητή Γενετικής Ιατρικής Μανώλη Δερμιτζάκη και με τον σκηνοθέτη Στέφανο Σιταρά για τον κορωνοϊό που προβλήθηκε ψηφιακά. 

Women’s Network

Σήμερα, η αναλογία γυναικών και ανδρών στην MSD είναι ισοδύναμη.
Το Women’s Network στηρίζει την ισότητα των φύλων μέσω στοχευμένων δράσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των γυναικών της MSD. Λόγου χάριν, το πρόγραμμα «Mindfulness» σε συνεργασία με τη Μυρτώ Λεγάκη είχε ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά το στρες. Ακόμη, καθώς η πανδημία άλλαξε τις προτεραιότητες και διαμόρφωσε πρωτόγνωρες εργασιακές συνθήκες, διαπιστώθηκε η ανάγκη για ενίσχυση του ρόλου της μητέρας. Μία από τις πρωτοπόρες δράσεις του Women’s Network είναι η Σχολή Γονέων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής η οποία περιλαμβάνει έναν κύκλο εφτά μαθημάτων για την ψυχολογία και την υγεία των εφήβων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ