Health & Fitness

ΠΟΥ: Καμία απόδειξη ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τα τρόφιμα

Είχαν προηγηθεί αναφορές για ίχνη του ιού σε συσκευασίες με κατεψυγμένα τρόφιμα στην Κίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπαίθρια αγορά με θαλασσινά στην Κίνα - Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα τρόφιμα και τις συσκευασίες τους
Υπαίθρια αγορά με θαλασσινά στην Κίνα - Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα τρόφιμα και τις συσκευασίες τους © EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI

Κατηγορηματικός ο ΠΟΥ για τα τρόφιμα και τον κορωνοϊό: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης από τις συσκευασίες - Τα περιστατικά σε επιχειρήσεις στην Κίνα.

Την ξεκάθαρη θέση ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τα τρόφιμα στον άνθρωπο εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Είχαν προηγηθεί αναφορές ότι εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες με κατεψυγμένα τρόφιμα σε εστιατόρια και επιχειρήσεις στην Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποβάθμισε την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 τον κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού από τις συσκευασίες τροφίμων, καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται ότι ο ιός θα μπει στην τροφική αλυσίδα.

Στην πόλη Σεντσέν, βόρεια του Χονγκ Κονγκ, στο νότιο τμήμα της Κίνας εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού σε κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου. Οι συσκευασίες είχαν εισαχθεί από τη Βραζιλία. Λίγες ημέρες νωρίτερα, εστιατόριο στην πόλη Γούχου διαπιστώθηκαν επίσης ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασία με κατεψυγμένες γαρίδες από τον Ισημερινό.

Ο κορωνοϊός θεωρείται ότι εμφανίστηκε σε υπαίθρια αγορά που πωλούσε θαλασσινά και άγρια ζώα στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Από τότε εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, με τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια, την ώρα που περισσότεροι από 740.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες με κατεψυγμένα τρόφιμα διαπιστώθηκαν στην Κίνα - «Κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού στην τροφική αλυσίδα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες με κατεψυγμένα τρόφιμα διαπιστώθηκαν στην Κίνα - «Κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού στην τροφική αλυσίδα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ © EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI

«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται τα τρόφιμα, τις συσκευασίες τροφίμων ή τις παραδόσεις τροφίμων» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του προγράμματος επειγόντων του ΠΟΥ, Δρ Μάικ Ράιαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η τροφική αλυσίδα συμμετέχει στη διάδοση του κορωνοϊού».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ