- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Επάρκεια φαρμάκων εξασφαλίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Οι ενέργειες που κάνει για να μην προκύψει πρόβλημα σε πάνω από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία φροντίζει ώστε να μη λείψουν τα φάρμακα σε πάνω από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς.
Την επάρκεια φαρμάκων σε πάνω από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς εξασφαλίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει πολλές χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο, στην απαγόρευση των εξαγωγών φαρμάκων προκειμένου να καλύψουν τις εσωτερικές τους ανάγκες. Ταυτόχρονα, η σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας δημιουργεί καθυστερήσεις στις εισαγωγές, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αναφέρουν ελλείψεις, ακόμη και βασικών φαρμάκων.
Η ύπαρξη ισχυρής εγχώριας παραγωγικής φαρμακοβιομηχανίας εξασφαλίζει ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει και δεν θα αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα. Η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες που εμφανίζουν μεγάλη εξάρτηση από τις εισαγωγές, διαθέτει ένα μοναδικό πλεονέκτημα καθώς περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι και ασθενείς καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες τους με φάρμακα που παράγονται εγχωρίως από ελληνικά εργοστάσια.
Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι οι επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης σε ολόκληρη τη χώρα έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν στη διάθεση τους τα φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς.
Οι εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ έχουν ενισχύσει τις βάρδιες του προσωπικού στις μονάδες τους, ώστε να παράγουν με σταθερό ρυθμό και να εφοδιάζουν κανονικά τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία. Έτσι, διασφαλίζεται ότι κανένας ασθενής με χρόνιο νόσημα, με διαβήτη, υπέρταση, με αναπνευστικά, καρδιαγγειακά ή νευρολογικά νοσήματα, δεν θα στερηθεί τα απαραίτητα φάρμακά του.
Τα υψηλής ποιότητας ελληνικά φάρμακα μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 75% του όγκου των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην πρωτοβάθμια φροντίδα και το 85% των νοσοκομειακών. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες διαθέτουν επαρκή αποθέματα φαρμάκων για τους επόμενους μήνες, ενώ έχουν προχωρήσει στον έγκαιρο εφοδιασμό τους με πρώτες ύλες και ότι άλλο χρειάζεται ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παραγωγή.
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει το υγειονομικό προσωπικό και όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Στηρίζει την ελληνική παραγωγή και τις θέσεις εργασίας. Στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον Έλληνα ασθενή.
Ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε σχετικά:
«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποδεικνύεται ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας. Η επάρκεια της χώρας στα αναγκαία φάρμακά της πρώτης γραμμής δεν εξαρτάται από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς κυκλοφορίας. Παράγουμε εδώ τα φάρμακα μας και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.
» Είμαστε έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να θέσουμε τις μονάδες μας στη διάθεση της πολιτείας, χωρίς καμία επιβάρυνση για το κράτος, για τη μαζική παραγωγή όποιας θεραπείας κριθεί απαραίτητη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος υπενθυμίζει τη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης στον ογκολογικό ασθενή και την οικογένειά του, ως αναπόσπαστο μέρος της ολιστικής θεραπείας της νόσου.
Γιατρός προειδοποιεί - Πώς να προστατεύσετε τη σπονδυλική στήλη και την καρδιά σας
Eπουλώνουν βλάβες, όμως για κάποιους είναι μη αναστρέψιμες
Τι συμβαίνει στα πόδια μας όταν μένουμε ξυπόλυτοι
Tι έδειξε κλινική δοκιμή με περίπου 400 γυναίκες ηλικίας 40 έως 65 ετών
Η σημασία της σταθερής ρουτίνας στην ανάπαυση για τη μακροζωία - Ποια τα οφέλη
Ένα πρότυπο περιβάλλον προόδου που θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, δημιουργώντας αξία πέρα από την εργασία
Δωρεάν εξετάσεις από την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον διαμοιρασμό εμβολίων και πληροφοριών
Διευκρινίσεις της εταιρείας προς αποφυγή σύγχυσης και ανησυχίας
Πόσες φορές έχουμε νιώσει ότι δεν παίρνουμε καλά ανάσα και το έχουμε αγνοήσει;
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2026 σε 3.800 νέους ηλικίας 11 έως 25 ετών
Εκστρατεία πρόληψης και δωρεάν εξετάσεις από την ΕΔΑΕ
Ένας πλήρης οδηγός για μια ζωή με όσο το δυνατόν λιγότερα μικροπλαστικά
Διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση
Η προσωπική μαρτυρία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους με αφορμή την παγκόσμια ημέρα
Και πώς θα αλλάξουμε το μοντέλο των επιλογών μας;
Πώς οι εφαρμογές διατροφής και εκγύμνασης μπορεί να σε κάνουν να τα παρατήσεις
«Προτεραιότητα ο έλεγχος του άσθματος»: Το μήνυμα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
Δανέζικη έρευνα αποκαλύπτει ότι η σεμαγλουτίδη μειώνει δραστικά την επιθυμία για ποτό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.