Health & Fitness

Γνωρίζεις πόσο χρονών είναι η καρδιά σου; - Κάνε το τεστ

Το ΕΣΥ Βρετανίας καλεί όλους τα άτομα άνω των 30 ετών να μάθουν την ηλικία της καρδιάς τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kaboompics_drawing-of-a-heart.jpg

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας απευθύνει έκκληση στα άτομα άνω των 30 ετών να κάνουν ένα διαδικτυακό τεστ με το οποίο μπορούν να μάθουν την ηλικία της καρδιάς τους αλλά και να διαπιστώσουν κατά πόσο και πότε κινδυνεύουν από καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τη βρετανική υγειονομική υπηρεσία περίπου το 80% των καρδιακών ή εγκεφαλικών επεισοδίων σε άτομα κάτω των 75 ετών μπορεί να αποφευχθεί αν βελτιωθεί η υγεία της καρδιάς.

Εκτιμούν επίσης ότι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής θέτει σε κίνδυνο για πρόωρο θάνατο τέσσερις στους πέντε ανθρώπους. Το βρετανικό ΕΣΥ υπογραμμίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα, η καθημερινή άσκηση και ο υγιεινός τρόπος διατροφής.

Ο Ντέιβιντ Γκριν είναι 59 ετών και έκανε το τεστ. Η καρδιά του ήταν κατά μια δεκαετία μεγαλύτερη σε σχέση με τη βιολογική του ηλικία. «Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν μου είπαν ότι η καρδιά μου είναι 69 ετών και ότι αυτό μειώνει σημαντικά το προσδόκιμο της ζωής μου», είπε ο κ. Γκριν στο BBC. «Χρειάστηκα χρόνο για να το χωνέψω, αλλά αμέσως είδα τη θετική πλευρά του τεστ. Έχω ακόμη τη δυνατότητα να αλλάξω αυτό το σενάριο».

Κάντε εδώ το τεστ του ΕΣΥ Βρετανίας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ