- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωβουλευτές ΝΔ προς Κομισιόν: Τι θα γίνει με τα παρωχημένα στοιχεία της Eurostat για τον ΕΟΔΕΑΠ;»
Ακόμα υπολογίζουν στα έσοδα το αγγελιόσημο
Η κοινοβουλευτική ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε κοινή ερώτηση για τον Φορέα Επικουρικής Σύνταξης, Υγείας και πρόνοιας των εργαζομένων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.)
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Η Eurostat, κατόπιν ερωτήματος της ΕΛΣΤΑΤ, κατέληξε στο συμπέρασμα (Ref.Ares[2018]2256751-27-4-2018) ότι ο φορέας επικουρικής σύνταξης, υγείας και πρόνοιας των εργαζομένων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) θα πρέπει να ταξινομηθεί στον Τομέα της Γενικής Κυβέρνησης. Τα στοιχεία που αξιολόγησε η Eurostat είναι παρωχημένα. Και αυτό γιατί της διαβιβάστηκαν από τις ελληνικές αρχές στοιχεία έως το έτος 2016 όταν τα έσοδα του αγγελιοσήμου (20% επί της διαφήμισης) ίσχυαν. Ο συγκεκριμένος πόρος καταργήθηκε στις 16/9/2016 με το άρθρο 38 του Ν. 4387/2016. Πλέον, σύμφωνα με τον νόμο 4498/2017 τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ είναι εισφορές εργοδοτών/εργαζομένων οι οποίες συμφωνήθηκαν πριν τις νομοθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την εισφορά 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ΜΜΕ, η οποία επίσης συμφωνήθηκε ως εργοδοτική εισφορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η έκτακτη αυτή, άπαξ εμφανισθείσα κατάσταση, θα επαναληφθεί στο μέλλον.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Τι προτίθεται να πράξει ώστε να αλλάξει αυτή η εσφαλμένη έκφραση γνώμης της Eurostat;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου από τις 10.00 έως τις 14.00
Πολλοί ασθενείς δεν πήραν την θεραπεία αντιβιοτικών που χρειάζονταν πραγματικά
Απλές αλλαγές στην καθημερινότητα περιορίζουν τις ενοχλήσεις
Νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την αντιμετώπιση μιας σοβαρής αγγειακής πάθησης που παραμένει αδιάγνωστη σε μεγάλο ποσοστό
Και γιατί το αδιάκοπο κυνήγι της χαράς ίσως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα
Ο ρόλος του στρες και της συνεχούς ανασφάλειας
Αύξηση των νεφροπαθειών και της θνησιμότητας της νόσου
Ο Ντίτερ Μπρόερινγκ μιλά στην ATHENS VOICE για τη ρομποτική επανάσταση μέσα στο χειρουργείο, ενώ ο Γιώργος Σωτηρόπουλος εξηγεί γιατί η Ελλάδα έμεινε πίσω και τι μπορεί να αλλάξει από το φθινόπωρο
Ποια εταιρεία ετοιμάζεται να το βγάλει στην αγορά
Τέλος τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης
Τι λένε επιστήμονες για τον μεγάλο φόβο των γονιών
Τι λένε οι επιστήμονες
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ Takeda και kυβέρνησης της Ινδονησίας
Πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Ο ιδιαίτερος συνδυασμός που διχάζει
Κύμα καύσωνα στη χώρα σήμερα, φτάνει τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία
11,9 χρόνια ζωής με προβλήματα υγείας για κάθε άνθρωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.