- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σχεδόν 2.000 είναι τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς από τον Μάιο του 2017 μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2018, είναι 1.976.
Σταθερός παραμένει ο αριθμός των μοιραίων περιστατικών. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι σε κοινότητες Ρομά. Επρόκειτο για ένα βρέφος και για έναν 17χρονο που νόσησαν με ιλαρά και κατέληξαν λόγω των επιπλοκών που εμφάνισαν. Θανατηφόρα έκβαση είχε κι ένα περιστατικό της νόσου που εκδηλώθηκε σε 35χρονη Ελληνίδα, που όπως αποδείχθηκε είχε κάνει μόνο τη μια δόση του εμβολίου.
Επίσης, 67 κρούσματα έχουν καταγραφεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τουΕΣΥ, ενώ δεκάδες είναι τα κρούσματα σε άλλους εργαζόμενους του ΕΣΥ που όμως δηλώνονται σε εκείνα του γενικού πληθυσμού.
Από τα 1.976 συνολικά κρούσματα, τα 1.769 κρούσματα (89,5%) ήταν ελληνικής υπηκοότητας, και από αυτά τα 1.263 (71,4%) ήταν Έλληνες Ρομά, τα 506 (28,6%) ανήκαν στον γενικό πληθυσμό και τα 207 κρούσματα (10,5%) ήταν αλλοδαπής υπηκοότητας. Από τα 1.976 δηλωθέντα κρούσματα ιλαράς, τα 1.373 (ποσοστό 69,5%) αφορούσαν σε παιδιά ηλικίας 0 έως 14 χρόνων. Σε ό,τι αφορά στον γενικό πληθυσμό, η πλειονότητα των κρουσμάτων (68,2%) ήταν ελληνικής υπηκοότητας και ηλικίας άνω των 25 χρόνων.
Από αυτά, το 83,2% ήταν ανεμβολίαστα και το 10,3% είχε εμβολιαστεί ατελώς έναντι της νόσου, δηλαδή δεν είχε ολοκληρώσει τις δόσεις του εμβολίου. Από τα 1.976 κρούσματα, τα 1.173, δηλαδή ποσοστό 59,4%, χρειάστηκε νοσηλεία. Οι 295 ασθενείς (14,3%) παρουσίασαν επιπλοκές όπως πνευμονία, ωτίτιδα, κερατίτιδα, ηπατική διαταραχή, εγκεφαλίτιδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι μόνο η ιδανική διατροφή του βρέφους, είναι ένας φυσικός μηχανισμός προστασίας
Έρευνες έχουν εντοπίσει μικροπλαστικά, ίχνη μετάλλων και υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων σε προϊόντα χειλιών
Η έρευνα στη διατροφή εξελίσσεται ταχύτερα από σχεδόν κάθε άλλο κλάδο υγείας
Το 80% των πνιγμών στην Ελλάδα αφορά ηλικιωμένους - Εκστρατεία ενημέρωσης από το Safe Water Sports
Το «δώρο» της ηλιακής ακτινοβολίας δεν έχει μονάχα ευεργετικές επιπτώσεις
Ο εξοπλισμός προορίζεται για τα δύο λιμάνια του νησιού (στο νέο λιμάνι στον Τούρλο αλλά και στο παλιό λιμάνι) όπου διακινούνται ετησίως πάνω από 2,1 εκατομμύρια επιβάτες ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.
Κάντε καθημερινά τις ασκήσεις πυελικού εδάφους, όπου και να βρίσκεστε
Δεν είναι όλοι οι πολύποδες της χοληδόχου κύστης ίδιοι
Οι λανθασμένες εκτιμήσεις και η παραπληροφόρηση
Τι θα γίνει με τους νέους δικαιούχους που περιμένουν να μπουν στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Ποιες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο
Μέτρα προφύλαξης για τις ευάλωτες ομάδες - Αναλυτικές οδηγίες για ασφαλή παραμονή και μετακίνηση
Οι συχνότερες παθήσεις του ποδιού και τι θα πρέπει να ξέρουμε
Γιατί η ερμηνεία των νεότερων δεδομένων χρειάζεται προσοχή
Οι συχνοί τραυματισμοί λόγω της υπέρχρησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.