Health & Fitness

Νόσος Peyronie

Σημαντική ελληνική βράβευση ανοίγει το δρόμο για τη χειρουργική αντιμετώπιση της

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 559
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320999-630407.jpg

Στο πλαίσιο του συνέδριου της ESSM (European Society for Sexual Medicine), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μαδρίτη, βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, διευθυντής της Κλινικής Σεξολογίας-Ανδρολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, για την εργασία που παρουσίασε σχετικά με τη γεωμετρική χειρουργική μέθοδο και θεραπεία της Νόσου του Peyronie. Η εργασία βραβεύτηκε για την ποιότητα της χειρουργικής τεχνικής καθώς και το μεγάλο αριθμό περιστατικών που μελέτησε.

Η Νόσος του Peyronie είναι μία ιδιόμορφη πάθηση που δεν έχει σαφή αίτια αλλά ούτε και φαρμακευτική λύση μέχρι σήμερα, ενώ η ιατρική κοινότητα στο σύνολό της δεν έχει υιοθετήσει πλήρως κάποια από τις διαθέσιμες χειρουργικές τεχνικές. Σαν αποτέλεσμα, επικρατεί σύγχυση σχετικά με το ποια είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για να αντιμετωπιστεί η ιδιόμορφη αυτή πάθηση.

Η εργασία του κ. Κωνσταντινίδη, λόγω του μεγάλου όγκου περιστατικών που μελέτησε, έπεισε πως η τεχνική με μαθηματικό γεωμετρικό μοντέλο επιλογής του μοσχεύματος μπορεί να αποτελέσει το golden rule στη χειρουργική λύση.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Κωνσταντινίδης και η ομάδα του παρουσίασαν λεπτομερώς τη μέθοδο εστιάζοντας στην εκτενή μετεγχειρητική περίοδο παρακολούθησης που υπερβαίνει τα πέντε χρόνια. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ