- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Levante Beer: Χειροποίητη, φρέσκια μπίρα από την πρώτη μικροζυθοποιία της Ζακύνθου
Στο επόμενο ταξίδι σας στο νησί μην παραλείψετε να τη δοκιμάσετε
Πανέμορφη και φιλόξενη η Ζάκυνθος, ιδανικός προορισμός για τις υπέροχες παραλίες της και το φημισμένο φαγητό της, που από το 2017 έχει να υπερηφανεύεται για ένα ακόμα Φιόρο, τη Levante Beer, την πρώτη μικροζυθοποιία στο νησί.
Όλα ξεκίνησαν από τρεις ανθρώπους που αγαπούν την μπίρα, τον Τάσο, τον Steven και τη Marion, οι οποίοι, ύστερα από χρόνια σκέψης και αναζήτησης, δημιούργησαν τη Levante Beer το 2017.
«Φιόρο του Λεβάντε», δηλαδή Άνθος της Ανατολής, ονόμασαν οι Βενετσιάνοι τη Ζάκυνθο. Τα χρόνια που περίπου έφευγαν από το νησί, σε ένα άλλο σημείο του κόσμου, πολύ μακριά, στη Βαυαρία, Γερμανοί μοναχοί έφτιαχναν μπίρα που άφησε ιστορία. Σε αυτές τις συνταγές των δύο αιώνων βασίστηκαν οι άνθρωποι της Levante Beer, φτιάχνοντας φρέσκια μπίρα, χωρίς φιλτράρισμα και παστερίωση, σε κλασικούς τύπους, Lager και Weiss. Παράλληλα, ο ζυθοποιός τους, Klaus Schober, πρόσθεσε και μια δικιά του κόκκινη μπίρα, η οποία, μάλιστα, πήρε το όνομά της από το όνομα της εκκλησίας που βρίσκεται δίπλα στο ζυθοποιείο (San Petros).
Έτσι, δημιουργήθηκε η πρώτη χειροποίητη μπίρα στη Ζάκυνθο και σήμερα η ακατέργαστη αυτή μπίρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για τους επισκέπτες του, ενώ εξάγεται σε Πολωνία και Ολλανδία. Στο επόμενο ταξίδι σας στο νησί, λοιπόν, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την εξαιρετική αυτή μπίρα!
Οι μπίρες της Levante Beer
- Zante Lager (αφιλτράριστη ξανθιά μπίρα lager)
- Bruno Dark Lager (αφιλτράριστη μαύρη lager)
- San Petros (δυνατή μπίρα bock)
- Xigia Pils (αφιλτράριστη pils μπίρα)
- Bavarian Weiss (premium σταρένια μπίρα)
- Caretta Ipa (αφιλτράριστη ξανθιά μπίρα ινδικού τύπου)
- Radler (Lager / λεμονάδα)
Extra tips: H Zante ταιριάζει τέλεια με σαλάτες, ψάρι, μπριζόλα, πίτσα, τυρί, ενώ η Bruno συνδυάζεται καταπληκτικά με ψητό ψάρι. H San Petros με μπιφτέκι, μπριζόλα και τυρί, η Bavarian με μπριζόλα, σαλάτες και χορτοφαγικά πιάτα. Η Xigia Pils δημιουργήθηκε με σκοπό να θυμίζει τα αρώματα του ζακυνθινού καλοκαιριού, ενώ τα λεμόνια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της Radler είναι από το νησί!
INFO
Οδός Κατασταρίου – Κοριθιού
6981189799
Ζάκυνθος
www.levantebeer.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.