- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χριστουγεννιάτικο event του Mataroa Gin στο The Zillers Pastry Bar
Ας αρχίσουν οι γιορτές…
Ένα ενδιαφέρον cocktail pairing event με πρωταγωνιστές το Mataroa Gin και το Officina Bar του Μιλάνου
Από τις 14 μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου το Mataroa Gin μας καλεί στο “The Zillers Pastry Bar”, για ένα αλλιώτικο pairing, σε μια μοναδική συνεργασία με το διάσημο Officina Bar του Μιλάνου. Ο bartender του θρυλικού ιταλικού μπαρ Fabio Cassini έρχεται στην Αθήνα για να δημιουργήσει μια σειρά από πρωτότυπα και μοναδικά κοκτέιλ που έχουν σαν βάση το γνωστό κι αγαπημένο ελληνικό gin Mataroa. Το μενού που θα συνοδεύει το pairing συνδυάζει fine dining αλμυρές και γλυκές δημιουργίες που έρχονται να συμπληρώσουν τα high end κοκτέιλς.
To Mataroa Mediterranean Dry Gin είναι το πραγματικά εξαιρετικό ελληνικό gin της ποτοποιίας Μελισανίδη, ένα αποστακτήριο τριών γενεών, με το τελευταίο τους αυτό απόσταγμα να έχει δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Μελισανίδη. Σε αυτό εντοπίζουμε 11 βοτανικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων χαμομήλι, λεβάντα, μαστίχα Χίου, κόλιανδρο, δάφνη και πορτοκάλι.
Οικοδεσπότης αυτού του «γευστικού πειράματος» θα είναι η νεότερη προσθήκη του εστιατορίου “The Zillers”, το “The Zillers Pastry Bar”, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο εστιατόριο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες και ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού.
Ο σεφ του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin “The Zillers Restaurant” Παύλος Κυριάκης αλλά και ο chef pâtissier του “The Zillers Pastry Bar” Γιώργος Πλατινός ετοιμάζουν ένα καταπληκτικό μενού με gourmet επιλογές και εορταστικές γεύσεις. Τάρτα Quiche με κολοκύθα, γκοργκονζόλα και μαύρη τρούφα, τορτίγια με χοιρινή πανσέτα, μπλε αστακό σε μπριός με μαγιονέζα πράσινου κάρυ και άλλα, τα οποία που θα συνδυαστούν με κοκτέιλ όπως το Citrus Bliss με Mataroa Gin, βασιλικό, lemongrass, αγουρίδα, το Nectar Fusion με Mataroa Gin, μέλι, pepperoni, electric bitter, το Bubbles με Mataroa Gin, creme de cassis, grape, Amaro (Carbonated), το Hanky Fancy με Mataroa Gin, Fernet, Vermouth Rosso και Cacao Bitter.
Δεν θα λείπουν και οι γλυκές επιλογές όπως κρεμέ σοκολάτας με παγωτό μπαχαρικών, baba με μάνγκο, ανανά και passion fruit, κάστανο και αχλάδι. Όλες τους υπόσχονται ένα ενδιαφέρον «πείραμα» που αναμένουμε να δοκιμάσουμε τις επόμενες μέρες. Μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένα πιάτα / cocktails, όποιο από τα ζευγάρια (pairings) θέλετε, ή και όλο το μενού, ανάλογα με τη διάθεσή σας.
Το event θα διαρκέσει τέσσερις μέρες, 14 - 17 Δεκεμβρίου στο “The Zillers Pastry Bar” της πλατείας Μητροπόλεως.
The Zillers Pastry Bar: Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, Αθήνα, 21003241651
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.