Wine & Spirits

Χριστουγεννιάτικο event του Mataroa Gin στο The Zillers Pastry Bar

Ας αρχίσουν οι γιορτές…

Δημήτρα Μέττου
Δήμητρα Μέττου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mataroa Gin

Ένα ενδιαφέρον cocktail pairing event με πρωταγωνιστές το Mataroa Gin και το Officina Bar του Μιλάνου

Από τις 14 μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου το Mataroa Gin μας καλεί στο The Zillers Pastry Bar”, για ένα αλλιώτικο pairing, σε μια μοναδική συνεργασία με το διάσημο Officina Bar του Μιλάνου. Ο bartender  του θρυλικού ιταλικού μπαρ Fabio Cassini έρχεται στην Αθήνα για να δημιουργήσει μια σειρά από πρωτότυπα και μοναδικά κοκτέιλ που έχουν σαν βάση το γνωστό κι αγαπημένο ελληνικό gin Mataroa. Το μενού που θα συνοδεύει το pairing συνδυάζει fine dining αλμυρές και γλυκές δημιουργίες που έρχονται να συμπληρώσουν τα high end κοκτέιλς.

Fabio Cassini
Fabio Cassini

To Mataroa Mediterranean Dry Gin είναι το πραγματικά εξαιρετικό ελληνικό gin της ποτοποιίας Μελισανίδη, ένα αποστακτήριο τριών γενεών, με το τελευταίο τους αυτό απόσταγμα να έχει δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Μελισανίδη. Σε αυτό εντοπίζουμε 11 βοτανικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων χαμομήλι, λεβάντα, μαστίχα Χίου, κόλιανδρο, δάφνη και πορτοκάλι.

Οικοδεσπότης αυτού του «γευστικού πειράματος» θα είναι η νεότερη προσθήκη του εστιατορίου “The Zillers”, το “The Zillers Pastry Bar”, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο εστιατόριο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες και ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού.

The Zillers Pastry Bar

Ο σεφ του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin The Zillers Restaurant” Παύλος Κυριάκης αλλά και ο chef pâtissier του “The Zillers Pastry Bar” Γιώργος Πλατινός ετοιμάζουν ένα καταπληκτικό μενού με gourmet επιλογές και εορταστικές γεύσεις. Τάρτα Quiche με κολοκύθα, γκοργκονζόλα και μαύρη τρούφα, τορτίγια με χοιρινή πανσέτα, μπλε αστακό σε μπριός με μαγιονέζα πράσινου κάρυ και άλλα, τα οποία που θα συνδυαστούν με κοκτέιλ όπως το Citrus Bliss με Mataroa Gin, βασιλικό, lemongrass, αγουρίδα, το Nectar Fusion με Mataroa Gin, μέλι, pepperoni, electric bitter, το Bubbles με Mataroa Gin, creme de cassis, grape, Amaro (Carbonated), το Hanky Fancy με  Mataroa Gin, Fernet, Vermouth Rosso και Cacao Bitter.

The Zillers Pastry Bar

Δεν θα λείπουν και οι γλυκές επιλογές όπως κρεμέ σοκολάτας με παγωτό μπαχαρικών, baba με μάνγκο, ανανά και passion fruit, κάστανο και αχλάδι. Όλες τους υπόσχονται ένα ενδιαφέρον «πείραμα» που αναμένουμε να δοκιμάσουμε τις επόμενες μέρες. Μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένα πιάτα / cocktails, όποιο από τα ζευγάρια (pairings) θέλετε, ή και όλο το μενού, ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Το event θα διαρκέσει τέσσερις μέρες, 14 - 17 Δεκεμβρίου στο “The Zillers Pastry Bar” της πλατείας Μητροπόλεως.

The Zillers Pastry Bar: Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, Αθήνα, 21003241651

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ