Wine & Spirits

Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni

To Carpano Antica Formula, το πρώτο βερμούτ στον κόσμο, αναβαθμίζει το κλασικά κομψό cocktail κάθε φορά

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni
© Nuff / Unsplash

Carpano Antica Formula: Το πρώτο βερμούτ στον κόσμο είναι το απαραίτητο συστατικό για το τέλειο Negroni

Το Negroni είναι από τα κοκτέιλ που πίνεται περισσότερο από όλα και έχει μια μεγάλη ιστορία πίσω του. Δημιουργήθηκε στη Φλωρεντία το 1919 από τον Καμίλο Νεγκρόνι τυχαία, όταν ζήτησε μια παραλλαγή στο κοκτέιλ Americano, που μόλις είχε παραγγείλει.

Ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα καλό Negroni είναι το βερμούτ. Πολύ πριν κάποιος όμως σκεφτεί το πόσο τέλεια αναμιγνύεται το συγκεκριμένο ποτό στο κοκτέιλ, το βερμούτ έχει και αυτό τη δική του ιστορία, η οποία ξεκινάει με το Carpano Antica Formula, δηλαδή το πρώτο βερμούτ που φτιάχτηκε ποτέ.

Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni

Το Carpano Antica Formula είναι το αποτέλεσμα της αρχικής συνταγής του Benedetto Carpano, ο οποίος, πίσω στα τέλη του 18ου αιώνα, πάντρεψε μοσχάτο από το Πιεμόντε με πλούσια κρασιά από τη Νότια Ιταλία, μαζί με προσεκτικά επιλεγμένα βότανα βουνού.

Τι κερδίζουν μέχρι σήμερα οι φίλοι των spirits από την ιδέα του σινιόρε Carpano;

Ένα εξαιρετικά ποιοτικό βερμούτ, με μοναδικό μπουκέτο αρωμάτων και γευστικών χαρακτηριστικών, με αλάνθαστες νότες βανίλιας, συν μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα.

Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η απόλαυσή του δεν περιορίζεται σε καμία των περιπτώσεων: Πίνεται κρύο σαν απεριτίφ, πίνεται μετά από ένα γεύμα σαν ντιτζεστίφ, πίνεται και σε cocktail όπως το Americano ή, ασφαλώς, το Negroni. Αξίζει να αναφερθεί πως το Carpano Antica Formula πωλείται σε φιάλες από φυσητό γυαλί.

Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni

Μια συνταγή για το τέλειο Negroni

Υλικά

  • 30ml Carpano Antica Formula
  • 30ml Gin
  • 30ml Italian Red liqueur bitter

Εκτέλεση

Αναδεύουμε με πάγο σε mixing glass.

Σερβίρουµε σε ποτήρι old fashioned.

Γαρνίρουµε µε φλούδα πορτοκαλιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ