- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni
To Carpano Antica Formula, το πρώτο βερμούτ στον κόσμο, αναβαθμίζει το κλασικά κομψό cocktail κάθε φορά
Carpano Antica Formula: Το πρώτο βερμούτ στον κόσμο είναι το απαραίτητο συστατικό για το τέλειο Negroni
Το Negroni είναι από τα κοκτέιλ που πίνεται περισσότερο από όλα και έχει μια μεγάλη ιστορία πίσω του. Δημιουργήθηκε στη Φλωρεντία το 1919 από τον Καμίλο Νεγκρόνι τυχαία, όταν ζήτησε μια παραλλαγή στο κοκτέιλ Americano, που μόλις είχε παραγγείλει.
Ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα καλό Negroni είναι το βερμούτ. Πολύ πριν κάποιος όμως σκεφτεί το πόσο τέλεια αναμιγνύεται το συγκεκριμένο ποτό στο κοκτέιλ, το βερμούτ έχει και αυτό τη δική του ιστορία, η οποία ξεκινάει με το Carpano Antica Formula, δηλαδή το πρώτο βερμούτ που φτιάχτηκε ποτέ.
Το Carpano Antica Formula είναι το αποτέλεσμα της αρχικής συνταγής του Benedetto Carpano, ο οποίος, πίσω στα τέλη του 18ου αιώνα, πάντρεψε μοσχάτο από το Πιεμόντε με πλούσια κρασιά από τη Νότια Ιταλία, μαζί με προσεκτικά επιλεγμένα βότανα βουνού.
Τι κερδίζουν μέχρι σήμερα οι φίλοι των spirits από την ιδέα του σινιόρε Carpano;
Ένα εξαιρετικά ποιοτικό βερμούτ, με μοναδικό μπουκέτο αρωμάτων και γευστικών χαρακτηριστικών, με αλάνθαστες νότες βανίλιας, συν μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η απόλαυσή του δεν περιορίζεται σε καμία των περιπτώσεων: Πίνεται κρύο σαν απεριτίφ, πίνεται μετά από ένα γεύμα σαν ντιτζεστίφ, πίνεται και σε cocktail όπως το Americano ή, ασφαλώς, το Negroni. Αξίζει να αναφερθεί πως το Carpano Antica Formula πωλείται σε φιάλες από φυσητό γυαλί.
Μια συνταγή για το τέλειο Negroni
Υλικά
- 30ml Carpano Antica Formula
- 30ml Gin
- 30ml Italian Red liqueur bitter
Εκτέλεση
Αναδεύουμε με πάγο σε mixing glass.
Σερβίρουµε σε ποτήρι old fashioned.
Γαρνίρουµε µε φλούδα πορτοκαλιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.