Wine & Spirits

Είσαι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας; Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του WSPC είναι για εσένα

«Τώρα μπορώ και εγώ»: Ένα γυναικείο πρόγραμμα στήριξης και εκπαίδευσης στον τουρισμό

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ian Harris MBE, DipWSET - Trustee of the Gerard Basset Foundation και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW-Προέδρος & Head of WSPC Education
Ο Ian Harris MBE, DipWSET - Trustee of the Gerard Basset Foundation και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW-Προέδρος & Head of WSPC Education

«Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ»: Μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης στον χώρο της εστίασης, της φιλοξενίας του και του τουρισμού αφιερωμένη στις γυναίκες από το WSPC και το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation

Αν είσαι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, τότε σίγουρα ξέρεις πόσο δύσκολο έως ακατόρθωτο είναι να βάλεις στην άκρη οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά την εκπαίδευσή σου. Κι αν όχι, μπορείς να το φανταστείς… Σήμερα, όμως, το WSPC ανακοίνωσε ένα Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας που θέλουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για εκείνες και τα παιδιά τους. Και είναι μία καλή αρχή.

Το πρόγραμμα λέγεται «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ» και διεξάγεται από το WSPC σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation. Περιλαμβάνει την πλήρη εκπαίδευση πάνω στο κρασί και τα αποστάγματα, όπως και στο τρίπτυχο καφέ-τσάι-κακάο, δηλαδή σε ολοένα και πιο αναπτυσσόμενους τομείς στον χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού. Τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA Barista Level 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.000 ευρώ/ συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών – μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν το πλεόνασμα αυτό που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους.

«Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ»

Και βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι το WSPC δεν είναι ένας οποιοδήποτε εκπαιδευτικός οργανισμός… Πρόκειται για το παλαιότερο, μεγαλύτερο και έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη. Οι απόφοιτοί του πάντα χαίρουν εκτίμηση στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή αγορά εργασίας, καθώς οι πιστοποιήσεις που παρέχει έχουν παγκόσμιο κύρος και ισχύ.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι απόφοιτες του προγράμματος δεν θα αφεθούν στην τύχη τους. Το WSPC με ειδική ενότητα που θα δημιουργήσει στο Career Center του θα δώσει την ευκαιρία σε όλες τις εταιρείες των κλάδων να αναζητήσουν τις αποφοίτους του προγράμματος για προσφορά εργασίας, ενώ και οι ίδιες οι γυναίκες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε κατά την ανακοίνωση του προγράμματος ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, Πρόεδρος & Head of WSPC Education, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς του την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα».

«Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ»

Info
Η εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων) και η επιτυχής ολοκλήρωσή της διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση και κύρος. Μπορείτε να δείτε την περιγραφή του προγράμματος πατώντας εδώ, και να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υποβολή αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε εδώ.

Λίγα λόγια το Gérard Basset Foundation
Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (ΟBE MW MS MBA OIV MSc), της πιο εμβληματικής μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Υπήρξε ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc. Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν του και χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ