- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΒΑΚΧΕΣ: μια έκθεση για όσους αγαπούν το κρασί και την τέχνη
Αυτό το Σάββατο στο Ρομάντσο
Οι ΒΑΚΧΕΣ είναι μια έκθεση με πολύ κρασί, μουσική και τέχνη. Αυτό το Σάββατο στο Ρομάντσο
Αν η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «Βάκχες» είναι το κρασί, τότε αυτό το Σαββατοκύριακο συμβαίνει κάτι που μάλλον σας αφορά. Το Σάββατο 12 Μαρτίου στο πάντα ανήσυχο Ρομάντσο θα μαζευτούν 25 ελληνικά οινοποιεία* με τους παραγωγούς τους, μουσικοί και djs, φωτογράφοι και εικαστικοί, μαζί και ένα αγαπημένο street food εστιατόριο της πόλης. Ίσως όλα αυτά να ακούγονται ετερόκλητα, αλλά έτσι είναι οι ΒΑΚΧΕΣ… Ένα πολύχρωμο, πολυπολιτισμικό δρώμενο με πολλές αφηγήσεις που όλες συνδέονται μέσω του κρασιού.
Τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε αυτή την «διονυσιακή γιορτή» έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Είναι η φιλοσοφία τους για το κρασί, που τους ωθεί να ακολουθούν ήπιες πρακτικές στην καλλιέργεια και την οινοποίηση δημιουργώντας εκφραστικά κρασιά που αποτυπώνουν εμφατικά το terroir τους. Είναι τα λεγόμενα φυσικά κρασιά. Με τον όρο αυτό εννοούμε τα κρασιά που φτιάχνονται με όσο το δυνατόν χαμηλότερες παρεμβάσεις και χωρίς χρήση χημικών σκευασμάτων. Από το αμπέλι μέχρι το οινοποιείο χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο βιολογικές και βιοδυναμικές μέθοδοι.
Σε αυτή την έκθεση, όμως, το κρασί δεν είναι ο αυτοσκοπός αλλά το «μέσο» όπως λένε οι διοργανωτές της: «Το μέσο για την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, την αφήγηση μικρών ιστοριών που από πίσω τους κρύβουν αγωνία και αναζητήσεις, την ανάγκη να “ξεφύγουμε” από τον ίδιο μας τον εαυτό και να εξορθολογίσουμε το “παράλογο”, την προσπάθεια να βρούμε τον δικό μας “Θεό”. Θέλουμε να μοιραστούμε τη συγκίνηση που νιώθει κανείς πίνοντας ένα καλό κρασί, ενώ ταυτόχρονα ακούει ένα ωραίο μουσικό κομμάτι ή βλέπει ένα έργο τέχνης και να δείξουμε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας για να εκτιμήσει και να απολαύσει τα ωραία πράγματα. Είναι η προσπάθειά μας να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο εμείς βλέπουμε και προσεγγίζουμε το ελληνικό κρασί, στη χώρα που η ανάγκη αυτή γεννήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν».
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους χώρους της εκδήλωσης, να γνωρίσουν προσωπικά τους παραγωγούς των 25 οινοποιείων, να ενημερωθούν για την κάθε ιστορία που κρύβεται πίσω από τις ετικέτες που θα δοκιμάσουν, στον πρώτο όροφο να θαυμάσουν μια έκθεση με έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά για τις ΒΑΚΧΕΣ και να ακούσουν μουσική από μερικούς σπουδαίους μουσικούς όπως ο Jan Van Angelopoulos, ο Veslemes και ο Mazoha. Επίσης στις 12.00 στον συναυλιακό χώρο του Ισογείου η θεατρολόγος Έλλη Γαβριήλ θα δώσει μια ομιλία έκπληξη, εμπνευσμένη από τις Βάκχες του Ευριπίδη, ενώ στο αίθριο του δευτέρου ορόφου το εστιατόριο Feyrouz θα σερβίρει τις χειροποίητες λιχουδιές του. Στην υγειά μας.
*Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα οινοποιεία που συμμετέχουν πατώντας εδώ.
Βάκχες
Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, τηλ. 216-70.03.325)
Ωράριο έκθεσης: 11.00-20.00.
Μετά το πέρας της έκθεσης θα ακολουθήσουν συναυλίες και dj sets.
Είσοδος: 15 ευρώ προπώληση / 20 ευρώ στην είσοδο της έκθεσης. Με το αντίτιμο της εισόδου οι επισκέπτες θα παραλάβουν κατά την είσοδό τους το ποτήρι της εκδήλωσης (το οποίο θα το κρατήσουν και μετά το πέρας της) και θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά των παραγωγών και να παρακολουθήσουν όλες τις συναυλίες και τις εισηγήσεις.
Εισιτήριο μόνο για τα live: 8 ευρώ. Περιλαμβάνει είσοδο στο χώρο μετά το πέρας της έκθεσης για την παρακολούθηση των συναυλιών.
After Party: Free
Facebook Page: @bacchae.winefestival
Instagram: @bacchae.gr
Την εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία Mr. Vertigo - Wine & Spirits με την συνδρομή των Perry Παναγιωτακόπουλου, Φώτη Βαλλάτου και Γρηγόρη Μιχαήλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.