- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Νάουσα Μπουτάρη», ένα εμβληματικό κρασί του ελληνικού αμπελώνα
Κυκλοφορεί ξανά με την πρώτη του ετικέτα
Η «Νάουσα Μπουτάρη», ένα εμβληματικό κρασί, κυκλοφορεί ξανά με την πρώτη του ετικέτα που σχεδιάστηκε 100 χρόνια πριν
Η οινοποιία Μπουτάρη ιδρύθηκε στη Νάουσα Ημαθίας το 1879 και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιία της χώρας. Στα 140 χρόνια ιστορίας του έχει αποκτήσει οινοποιεία στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας (Νάουσα, Σαντορίνη, Μαντινεία, Αττική, Κρήτη και Γουμένισσα) και έχει δημιουργήσει εξαιρετικά κρασιά. Ανάμεσά τους και η «Νάουσσα Μπουτάρη», ένα εμβληματικό κρασί που πλέον μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής.
Η «Νάουσα Μπουτάρη» είναι ο πρώτος ελληνικός εμφιαλωμένος οίνος που παράγεται ανελλιπώς από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Έχει επανειλημμένως διακριθεί στους εγκυρότερους, διεθνείς οινικούς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή του ως ένα από τα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου από το αμερικάνικο περιοδικό οίνου Wine Spectator το 2013.
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 140 χρόνων λειτουργίας το 2019, η οινοποιία Μπουτάρη επέλεξε να κυκλοφορήσει αυτό το ιστορικό κρασί με την πρώτη του ετικέτα η οποία σχεδιάστηκε για πρώτη φορά πριν 100 χρόνια. Η επετειακή ετικέτα κυκλοφορεί επίσης και σε επετειακή συσκευασία ως φόρο τιμής στις αμέτρητες στιγμές που τόσες γενιές ελλήνων έχουν μοιραστεί παρέα με αυτό το κρασί. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.