- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αιγιάλεια: Ένα μαγικό ταξίδι στους δρόμους του κρασιού με οδηγό τον οινοποιό Άγγελο Ρούβαλη (video)
Από την τεχνολογία ξανά πίσω στην αμπελουργία
Ταξιδέψαμε στην Ορεινή Αιγιάλεια όπου ο Άγγελος Ρούβαλης, ο οινοποιός που αναβάθμισε τον Ροδίτη στα 1990 μας υποδέχτηκε στο κτήμα του. Μιλήσαμε για τη Μεσογειακή διατροφή και για τον Fernand Braudel, τον ιστορικό της Μεσογείου.
Η συζήτηση συνεχίστηκε γύρω από το κρασί και από την επανάσταση της ζύμωσης του μούστου σε ψυχόμενες δεξαμενές, ένα γεγονός που οδήγησε στη δυνατότητα δημιουργίας καλών κρασιών στα ζεστά μέρη της Μεσογείου. Στη σύνδεση αυτού του γεγονότος με την ανάπτυξη των μικρών οινοποιείων στην Ελλάδα.
Μας ταξίδεψε στις εμπειρίες του στη Σαντορίνη το 1982 στον Συνεταιρισμό Σαντορίνης και κατόπιν στην περιπέτεια της αξιοποίησης του Ροδίτη στην Αιγιάλεια. Επισκεφθήκαμε το οινοποιείο του Οινοφόρος στο Αίγιο. Εκεί η κόρη του Θεοδώρα Ρούβαλη μας ξενάγησε στα έξι επίπεδα του σύγχρονου αυτού εργαστηρίου όπου η ροή του μούστου και του κρασιού γίνεται με τη βαρύτητα. Περισσότερα.
*Για το κτήμα Οινοφόρος διαβάστε εδώ.
**Για τον αμπελώνα Αιγιάλειας διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
