- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Το ελληνικό κρασί είναι σημείο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα»
Ο Χρήστος Μπαραφάκας συνεχίζει την οινική παράδοση του Οινοποιείου Μπαραφάκα από το 1920
Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του οινοποιείου σας.
Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού από το 1920 στην περιοχή της Νεμέας. Από μικροί ασχοληθήκαμε με τα αμπέλια, εκεί παίζαμε, εκεί μεγαλώσαμε... Το 2002 ξεκίνησε τις πρώτες εμφιαλώσεις με μοναδικό σκοπό την ποιότητα.
Τα ελληνικά κρασιά έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα βήματα που έχουν γίνει;
Τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο το ελληνικό κρασί και αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στην τεχνογνωσία των οινολόγων, όπου με πλήρη συνεργασία με εμάς τους αμπελουργούς, μας επιβεβαιώνουν καθημερινά για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών.
Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά ενός οινοποιού;
Όταν λαμβάνει μεγάλη αποδοχή για τα κρασιά του και όταν προσφέρει τη μνήμη του μέλλοντος.
Και ποιος ο μεγαλύτερος φόβος;
Οι καιρικές συνθήκες όπου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα αμπέλια, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τεράστιες κλιματικές αλλαγές.
Σε ποια/ες περιοχές βρίσκονται τα αμπελοκομία σας;
Τα αμπελοτόπια μας βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Νεμέας εντός της ζώνης Π.Ο.Π.
Ποιο κρασί ξεχωρίζετε από την παραγωγή σας και γιατί.
Η Apocalypsis, γιατί μετά από μια δεκαετία παρατήρησης και πειραματισμού, επιλέξαμε τα καλυτέρα αμπελοτόπια μας στη Νεμέα με μόνη μας μέριμνα να δημιουργήσουμε μια αυστηρή επιλογή αμπελοτεμαχίων ώστε να αντανακλάται η κομψότητα του Αγιωργίτικου. Μια Νεμέα premium vineyard selection.
Ποιο από τα κρασιά σας θα μας προμηθεύατε αυτό το καλοκαίρι;
Οι ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ένα ροζέ semisweet ημιαφρώδες από τρεις ποικιλίες Αγιωργίτικο Syrah και Μοσχοφίλερο, όπου θα σας εκπλήξει από το αρωματικό του προφίλ και τη δροσιστική επίγευση.
Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τη Νεμέα έναν οινικό, τουριστικό προορισμό.
Και ποιο είναι το μέλλον του ελληνικού κρασιού;
Το Ελληνικό κρασί πιστεύω τα επόμενα χρονιά θα αποτελέσει σημείο ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα.
Πιστεύετε ότι το ελληνικό κρασί αξίζει να ταξιδέψει στον κόσμο; Το δικό σας οινοποιείο κάνει εξαγωγές; Αν ναι, πού;
Το Ελληνικό κρασί ήδη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το δικό μας κρασί εξάγεται ήδη σε Αμερική, Γερμανία Βέλγιο Κύπρο, Καναδά, Αγγλία, Αλβανία, Πολωνία και Χονγκ Κονγκ.
Κτήμα Μπαραφάκα, Νεμέα Κορινθίας, www.barafakawines.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.