- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η καλύτερη στιγμή της άνοιξης είναι όταν γυρίζεις σπίτι, πετάς πίσω σου την κούραση της μέρας, ανοίγεις τα παράθυρα και αφήνεις το απαλό αεράκι να σε δροσίσει. Έπειτα, βάζεις το αγαπημένο σου τραγούδι στο repeat και ανοίγεις ένα μπουκάλι κρασί για εσένα μόνο. Το κρασί, όπως και η μουσική, έχει το προνόμιο να σε ταξιδεύει, να σε μεταφέρει όσο κρατάει η γουλιά ή ο ήχος, σε ένα μαγικό, παράλληλο τοπίο. Και αυτό πλησιάζει όσο τίποτα τον ορισμό της χαλάρωσης.
Για αυτές τις μικρές, αλλά σημαντικές στιγμές της καθημερινότητας διαλέξαμε να σου πούμε δύο τραγούδια, παρέα με δύο μοναδικά κρασιά. Είναι και τα δύο ροζέ, όχι μόνο γιατί η άνοιξη όντως ταιριάζει στα αρώματα και την υφή τους, αλλά και γιατί ζούμε την εποχή που τα ροζέ κρασιά επιστρέφουν με δύναμη και ορμή στο διεθνές οινικό προσκήνιο. Μετά από χρόνια παραμονή στην αφάνεια, πολλές φορές με χαρακτηρισμούς όπως «ενδιάμεσα» ή «γυναικεία», ήρθε η ώρα να αναδείξουν την πολυδιάστατη προσωπικότητά τους. Αυτή είναι η στιγμή τους. Συνδύασε λοιπόν αυτά τα δύο ροζέ μόνο… με τις νότες των μουσικών κομματιών, τόσο υπέροχες όσο και τα ίδια.
Monophonics- "Lying Eyes"
14-18h, Gaia Wines
Florence + The Machine- Dog Days Are Over
Αγιωργίτικο 4-6 h, Gaia Wines
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.