- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στην υγειά μας! Το «The Clumsies» 6ο καλύτερο μπαρ στον κόσμο και το πολύχρωμο «Baba Au Rum» 30ο (εικόνες, video)
Τρίτη συνεχόμενη διάκριση και θεαματικές επιδόσεις εδραιώνουν τη φήμη της Αθήνας στη διεθνή μπαρ σκηνή
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με αλματώδεις επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι δύο μπαρ στην καρδιά της Αθήνας, το «The Clumsies» και το πολύχρωμο «Baba Au Rum» ξεχωρίζουν και επιλέγονται ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου.

Συνεπέστατο το «The Clumsies» της οδού Πραξιτέλους κατέλαβε για άλλη μια χρονιά μια θέση στην καλύτερη δεκάδα, ενώ παράλληλα κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 6η θέση από την περυσινή 9η. «Μόνο… αδέξιοι δεν είναι», γράφει η ιστοσελίδα των «50 Καλύτερων Μπαρ στον Κόσμο» (www.worlds50bestbars.com) και συμπληρώνει: «το concept αυτού του ζεστού και ευχάριστου χώρου αγκαλιάζει και προσελκύει νέο κόσμο που λατρεύει το χορό, τα κοκτέιλ και την chill out ατμόσφαιρα. Η λίστα των κοκτέιλ τους αλλάζει κάθε χρόνο. Φέτος λέγεται ΄Γένεσις' και είναι εμπνευσμένη από την τέχνη και την ελληνική γλώσσα».

Θεματική ήταν η επίδοση του πανέμορφου κοκτέιλ μπαρ της Κλειτίου «Baba Au Rum», το οποίο ανέβηκε 10 θέσεις. Από 40ό καλύτερο μπαρ το 2016 το αθηναϊκό μπαρ είναι το 30ο καλύτερο στον κόσμο. «Το Baba Au Rum» έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία ρουμιών στην Ευρώπη και παραμένει ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην μετά-tiki εποχή των μπαρ».

Να σημειωθεί πως στην 29η θέση συναντάμε το μπαρ «Lost and Found» της Λευκωσίας, στο οποίο ο Ντίνος Κωνσταντινίδης σερβίρει κοκτέιλ με signature από το 2013.
Στην πρώτη θέση των καλύτερων μπαρ του κόσμου βρίσκεται φέτος το «Τhe American Bar», το οποίο βρίσκεται εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Savoy στο κέντρο του Λονδίνου. Γενικά η υπόθεση μπαρ στον κόσμο είναι ένας ανταγωνισμός μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, η Αθήνα έχει εδραιώσει τη θέση της στην παγκόσμια μπαρ σκηνή ως ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο και αξιόλογο city brand.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.