Wine & Spirits

Ο κρητικός αμπελώνας στο Κολωνάκι

Γνώρισε τα κρασιά του κτήματος Λυραράκη αυτή την Πέμπτη στο Simul

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332194-688568.jpg

Το οινοποιείο του κτήματος Λυραράκη βρίσκεται σε ένα ευλογημένο τόπο, στην πιο πλούσια οινοποιητική ζώνη της Κρήτης, αυτή των Πεζών. Μεθαύριο όμως, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, ταξιδεύει για μια μέρα στην Αθήνα και σου δίνει ραντεβού στις 21.00 στο Simul, για να γνωρίσεις από κοντά τα κρασιά του.

Για την περίσταση ο σεφ του εστιατορίου, Νίκος Θωμάς, ετοιμάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού γευσιγνωσίας, που μας έχει ήδη ανοίξει την όρεξη: κροκέτα καπνιστής πέστροφας με πιπεριά Φλωρίνης και φουντούκι, κριθαράκι με φρέσκες κανθαρέλες και καμμένη γραβιέρα Κρήτης, φρέσκο χταπόδι σχάρας με χόρτα εποχής, ελιές και τηγανιτό κρεμμύδι, μοσχαρίσιο διάφραγμα με φακές beluga, παντζάρια και αρωματική gravy και για το τέλος μπακλαβάς «χωρίς γωνίες» με παγωτό καϊμάκι, μανταρίνι και τζίντζερ. Η τιμή του μενού είναι €40/άτομο.

Τα κρασιά Λυραράκη θα παρουσιάσει ο εκπρόσωπος του κτήματος, κ. Γιάννης Επιτροπάκης, που θα βρίσκεται εκεί για να συζητήσετε για το κρασί και να λύσει κάθε απορία που μπορεί να έχεις.

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.