Ο κρητικός αμπελώνας στο Κολωνάκι
Γνώρισε τα κρασιά του κτήματος Λυραράκη αυτή την Πέμπτη στο Simul
Το οινοποιείο του κτήματος Λυραράκη βρίσκεται σε ένα ευλογημένο τόπο, στην πιο πλούσια οινοποιητική ζώνη της Κρήτης, αυτή των Πεζών. Μεθαύριο όμως, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, ταξιδεύει για μια μέρα στην Αθήνα και σου δίνει ραντεβού στις 21.00 στο Simul, για να γνωρίσεις από κοντά τα κρασιά του.
Για την περίσταση ο σεφ του εστιατορίου, Νίκος Θωμάς, ετοιμάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού γευσιγνωσίας, που μας έχει ήδη ανοίξει την όρεξη: κροκέτα καπνιστής πέστροφας με πιπεριά Φλωρίνης και φουντούκι, κριθαράκι με φρέσκες κανθαρέλες και καμμένη γραβιέρα Κρήτης, φρέσκο χταπόδι σχάρας με χόρτα εποχής, ελιές και τηγανιτό κρεμμύδι, μοσχαρίσιο διάφραγμα με φακές beluga, παντζάρια και αρωματική gravy και για το τέλος μπακλαβάς «χωρίς γωνίες» με παγωτό καϊμάκι, μανταρίνι και τζίντζερ. Η τιμή του μενού είναι €40/άτομο.
Τα κρασιά Λυραράκη θα παρουσιάσει ο εκπρόσωπος του κτήματος, κ. Γιάννης Επιτροπάκης, που θα βρίσκεται εκεί για να συζητήσετε για το κρασί και να λύσει κάθε απορία που μπορεί να έχεις.
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.