Wine & Spirits

Το Μαύρο Πρόβατο πίνει Κτήμα Λαντίδη στα Μελίσσια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328200-678186.jpg

Αυτή η Δευτέρα έρχεται για να ανοίξει νόστιμα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το αγαπημένο (κατά γενική ομολογία) Μαύρο Πρόβατο του Press Café στα Μελίσσια συνεχίζει τις επιτυχημένες βραδιές food pairing και στις 24 Οκτωβρίου παντρεύει το εκπληκτικό μενού του με τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Λαντίδη. Η οικογενειακή επιχείρηση έρχεται από τη Νεμέα και μαζί της φέρνει μια σειρά εκλεκτών κρασιών, τα οποία βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι στα πιάτα του μενού που ετοιμάζει το Μαύρο Πρόβατο για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Το μενού αρχίζει με τη σαλάτα «Μυρτώ» με ψημένο μανούρι, ανάμεικτα λαχανικά, σοταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι και σος βατόμουρο (συνοδεύεται με Ροδόχρους 2015), συνεχίζει με το κανταΐφι πατάτας γεμισμένο με ελληνικά τυριά σε μανιτάρια Portobello και πέστο καρυδιού, αλλά και το κριθαρότο λαχανικών (και τα δύο συνοδεύονται με Μικρή Κιβωτό 2015), καταλήγοντας στο φημισμένο χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας) και στη μοσχαρίσια μαγούλα με πουρέ σελινόριζας, που συνοδεύονται με Κάβα Λαντίδη 2013. Τέλος, έρχεται η τάρτα με bitter σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα και παγωτό φυστικοβούτυρο, παρέα με G Star (αφρώδες ροζέ). Ήδη ξερογλειφόμαστε…

Info

Ζαΐμη 2 και Σωκράτους, Μελίσσια, 210 8102466, Τιμή μενού: €20/άτομο 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.