- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Μαύρο Πρόβατο πίνει Κτήμα Λαντίδη στα Μελίσσια
Αυτή η Δευτέρα έρχεται για να ανοίξει νόστιμα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το αγαπημένο (κατά γενική ομολογία) Μαύρο Πρόβατο του Press Café στα Μελίσσια συνεχίζει τις επιτυχημένες βραδιές food pairing και στις 24 Οκτωβρίου παντρεύει το εκπληκτικό μενού του με τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Λαντίδη. Η οικογενειακή επιχείρηση έρχεται από τη Νεμέα και μαζί της φέρνει μια σειρά εκλεκτών κρασιών, τα οποία βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι στα πιάτα του μενού που ετοιμάζει το Μαύρο Πρόβατο για τη συγκεκριμένη βραδιά.
Το μενού αρχίζει με τη σαλάτα «Μυρτώ» με ψημένο μανούρι, ανάμεικτα λαχανικά, σοταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι και σος βατόμουρο (συνοδεύεται με Ροδόχρους 2015), συνεχίζει με το κανταΐφι πατάτας γεμισμένο με ελληνικά τυριά σε μανιτάρια Portobello και πέστο καρυδιού, αλλά και το κριθαρότο λαχανικών (και τα δύο συνοδεύονται με Μικρή Κιβωτό 2015), καταλήγοντας στο φημισμένο χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας) και στη μοσχαρίσια μαγούλα με πουρέ σελινόριζας, που συνοδεύονται με Κάβα Λαντίδη 2013. Τέλος, έρχεται η τάρτα με bitter σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα και παγωτό φυστικοβούτυρο, παρέα με G Star (αφρώδες ροζέ). Ήδη ξερογλειφόμαστε…
Info
Ζαΐμη 2 και Σωκράτους, Μελίσσια, 210 8102466, Τιμή μενού: €20/άτομο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.