- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Wine spirit
Το γνωστό πρόβλημα. Έχετε μαγειρέψει τέλεια αλλά δεν είστε σίγουροι για το ποια κρασιά ταιριάζουν με το χριστουγεννιάτικο μενού. Το ίδιο ισχύει και αν είστε καλεσμένος. Τι κρασί να αγοράσετε; Να προτιμήσετε ελληνικά ή ξένα; Εμείς προτείνουμε κρασιά από τους ελληνικούς αμπελώνες, αφρώδη, λευκά δροσερά, λευκά πλούσια, φρέσκα κόκκινα, γεμάτα κόκκινα και κρασιά γλυκά.
Τα ορεκτικά και τα καναπεδάκια θα τα ταιριάξετε με ένα αφρώδες κρασί ή ένα ελαφρύ sauvignon blanc. Μετά θα συνεχίστε με ένα γεμάτο chardonnay ή ένα ασύρτικο παλαιωμένο ή περασμένο από βαρέλι για τις σούπες και τα ψαρικά. Αυτή η επιλογή είναι «παντός καιρού», δηλ. ταιριάζει και με τη γαλοπούλα σε περίπτωση που κάποιος καλεσμένος θέλει να συνεχίσει με λευκό μέχρι το τέλος του δείπνου.
Για τη γαλοπούλα πάλι μπορείτε να προτιμήσετε ή ένα γεμάτο λευκό βαρελάτο chardonnay ή ασύρτικο ή αν προτιμάτε κόκκινο κάποιο όχι πολύ τανικό, όπως pinot noir ή ένα μαλακό shiraz που να πηγαίνει με τις πλούσιες και διαφορετικές γεύσεις στη γέμιση (κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρια).
Θα τελειώσετε το δείπνο με ένα γλυκό κρασί για τα μπλε τυριά, τα γλυκά με σοκολάτα, καραμέλα, κάστανο και τη βασιλόπιτα. Να θυμάστε ότι τα ελληνικά μαλακά τυριά (φέτα, κατσικίσιο) ταιριάζουν με ελληνικά λευκά κρασιά με οξύτητα. Για μια πιο γιορτινή ατμόσφαιρα ή πολλούς καλεσμένους διαλέξτε φιάλες Magnum (χωρητικότητας 2 φιαλών). Αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε, πάρτε τις φιάλες Double Magnum (χωρητικότητα 4 φιάλες).

*Και για τους πολύ προχωρημένους την επόμενη μέρα, πρωινό με Panettone και Prosecco
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.