- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η ποικιλία Ασύρτικο έχει τη φήμη του καλύτερου ελληνικού σταφυλιού και όχι άδικα. Τα κρασιά που δίνει έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και το σεβασμό όλων όσων ασχολούνται με το κρασί.
Τη Μεγάλη Τρίτη, ο βασιλιάς των ελληνικών λευκών κρασιών έχει την τιμητική του σε μια βραδιά απόλυτα αφιερωμένη στις χάρες του. Στις 7 Απριλίου, σε ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας, πέντε διαφορετικά Ασύρτικα μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο.
Στον Βασίλαινα θα εξετάσετε με τη βοήθεια του οινικού συμβούλου του εστιατορίου την εξαιρετική αυτή ποικιλία, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη Σαντορίνη, αλλά και σε άλλες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ο ταλαντούχος σεφ Ρενάτο Μεκόλι, ετοιμάζει μοναδικές γεύσεις κατάλληλες για να συνοδέψουν το εξαιρετικό αυτό κρασί, αλλά και το κλίμα των ημερών.
Το μενού περιλαμβάνει τσιπούρα φρικασέ με σέσκουλα, σταμναγκάθι, chives και σελινόριζα (Ασύρτικο, Οινοποιείο Μυλωνά, Αττική, 2014), ψητό καλαμάρι με πέστο μελιτζάνας και βασιλικού και κέτσαπ πατζαριού (Ασύρτικο «Sur Lie», Οινοποιείο Βρυνιώτη, Εύβοια, 2014), σιγομαγειρεμένο χταπόδι με φάβα, κονφί ντομάτας και φύλλα από baby σαλάτα (Ασύρτικο «Emphasis», Κτήμα Παυλίδη, 2013), γιουβετσάκι με θαλασσινά (Ασύρτικο, «Νυχτέρι», Οινοποιείο Χατζηδάκη,2012) και χαλβά σιμιγδαλένιο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (Ασύρτικο/ Αηδάνι, «Vinsanto», οινοποιείο Χατζηδάκη, 2003). Όλα με €40/άτομο.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.