Times Square-Πλατεία Κοτζιά…ένα bagel δρόμος
Leo’ s Bagel, αυθεντικές νεουορκέζικες νοστιμιές
Τα bagels είναι από τα πιο δημοφιλή σνακ της Νέας Υόρκης. Ψωμάκια αφράτα, γλυκά ή αλμυρά, κάνουν ιδανικό ταίρι με τον καφέ, είναι ό,τι πρέπει για πρωινό και γενικότερα είναι αυτό που θες τις ώρες εκείνες που το στομάχι σου γουργουρίζει. Τα έχουμε επισημάνει σε ταινίες, τα έχουμε λιγουρευτεί στις αμερικάνικες σειρές, έχουμε σκάσει από τη ζήλια μας που δεν τα βρίσκουμε τόσο εύκολα στην Αθήνα. Ή μήπως δεν τα αναζητούμε στα σωστά σημεία;
Ο Leo (ελληνιστί Λεονάρδος Γαβαλλίας), έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και έχει μεγαλώσει με αυτή την αχνιστή λιχουδιά στο στόμα. Από τη μία λοιπόν η αδυναμία του στα bagels, από την άλλη η τεχνογνωσία που απέκτησε αφού δούλεψε για χρόνια στο διάσημο Murray’s Bagels στο West Village του Μανχάταν, τον έκαναν να πάρει την απόφαση και να συστήσει στους Αθηναίους τη στρογγυλή αυτή λιχουδιά.
To 2010 τα φέρνει στην Ελλάδα μέσα από το ηλεκτρονικό του κατάστημα www.houseofbagels.gr και δουλεύει κυρίως με χονδρικές πωλήσεις. Η μεγάλη απήχηση, όμως, του δίνει την ώθηση να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Έτσι ανοίγει και ένα κατάστημα στην πλατεία Κοτζιά, εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στα bagels.
Το Leo’s House of Bagels δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε στην οδό Αθηνάς. Είναι μια σταλιά αλλά καταφέρνει και τραβάει την προσοχή των περαστικών. Φταίει, βλέπεις, αυτή η μυρωδιά φρεσκοψημένων bagels, που απλώνεται σε όλο το δρόμο. Πώς να αντισταθείς; Ο Leo φτιάχνει τα bagels του ακολουθώντας κατά γράμμα την αυθεντική νεοϋορκέζικη συνταγή. Μπορείς να τα καταβροχθίσεις επιτόπου ή να τα πάρεις κατεψυγμένα για το σπίτι. Θα βρεις γεύσεις κλασικές όπως σκέτο, με σουσάμι, παπαρούνα ή ανάμικτο αλλά και πειραγμένες με λιαστή ντομάτα, ελιά, κανέλα-σταφίδα και ολικής αλέσεως. Και όχι, οι επιλογές σου δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει ακόμα μια μεγάλη ποικιλία σε bagel sandwich με παστράμι, σολομό και cream cheese.
Αθηνάς 50, Πλατεία Κοτζιά, 210 3231925
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.