- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Με ακόμη μία οινογευσιγνωσία μας κακομαθαίνει το σκανδιναβικό εστιατόριο Safka, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής της βραδιάς θα είναι το φημισμένο Κτήμα Σκούρα από το Άργος, γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα των κρασιών του.
Το Αρμύρα, το Fleva και άλλα εκλεκτά κρασιά του κτήματος Σκούρα, συνοδεύουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων, που δημιούργησε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη βραδιά ο σεφ του Safka, Samu Koskinen.
Το μενού περιλαμβάνει smörrebröd με gravlax, σάλτσα σμέτανα, τραγανή βύνη, κόκκινη ρόκα και βαλεριάνα (Αρμύρα, Chardonnay 2013), χωριάτικη κόκκινη σούπα με κόκορα, τραχανά και κρουτόν από ψωμί σικάλεως ( Pόrtes, Merlot 2012), μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα με καπνισμένες πιπεριές Φλωρίνης (Fleva, Syrah 2013) και πανακότα με γιαούρτι και βανίλια, crumble βρώμης, ψητά μήλα και αχλάδια (Μοσχοφίλερο 2014).
Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του κτήματος και των κρασιών του, θα μάθετε από τον ίδιο τον παραγωγό, κ. Γιώργο Σκούρα, που θα βρίσκεται στο Safka το βράδυ της Τετάρτης. Το δείπνο μαζί με το κρασί έχει €33/ άτομο.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.