Με ακόμη μία οινογευσιγνωσία μας κακομαθαίνει το σκανδιναβικό εστιατόριο Safka, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής της βραδιάς θα είναι το φημισμένο Κτήμα Σκούρα από το Άργος, γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα των κρασιών του.
Το Αρμύρα, το Fleva και άλλα εκλεκτά κρασιά του κτήματος Σκούρα, συνοδεύουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων, που δημιούργησε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη βραδιά ο σεφ του Safka, Samu Koskinen.
Το μενού περιλαμβάνει smörrebröd με gravlax, σάλτσα σμέτανα, τραγανή βύνη, κόκκινη ρόκα και βαλεριάνα (Αρμύρα, Chardonnay 2013), χωριάτικη κόκκινη σούπα με κόκορα, τραχανά και κρουτόν από ψωμί σικάλεως ( Pόrtes, Merlot 2012), μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα με καπνισμένες πιπεριές Φλωρίνης (Fleva, Syrah 2013) και πανακότα με γιαούρτι και βανίλια, crumble βρώμης, ψητά μήλα και αχλάδια (Μοσχοφίλερο 2014).
Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του κτήματος και των κρασιών του, θα μάθετε από τον ίδιο τον παραγωγό, κ. Γιώργο Σκούρα, που θα βρίσκεται στο Safka το βράδυ της Τετάρτης. Το δείπνο μαζί με το κρασί έχει €33/ άτομο.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σταθερή στάση σε όλες μας τις βόλτες προς τα βόρεια
Το Σαββατοκύριακο θέλει βουνά από pancakes και ακόμη περισσότερα αυγά
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ο πιο εκκεντρικός φούρνος της ελληνικής επικράτειας είναι μια σύνοψη από πολλές διαφορετικές ιστορίες σε αιρετική γραφή. Αν δεν ήταν φούρνος, θα ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις στη διάλεκτο των ζυμαριών
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.