- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Ρένα της Φτελιάς την Καθαρή Δευτέρα στο Barabicu
Για μια μέρα μόνο, ξανά η μαμά στην κουζίνα
Barabicu πάει να πει «ιερή φωτιά» στη διάλεκτο της φυλής Ταϊνό και είναι η ρίζα της λέξης barbeque. Αυτό το όνομα διάλεξαν οι κόρες της Ρένας της Φτελιάς, η Μπέσσυ και η Τζίνα, όταν σαν δεύτερη γενιά ανέλαβαν το εστιατόριο, θέλοντας έτσι να υποδηλώσουν πως ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όσους αγαπάνε το (καλό) κρέας.
Για μια μέρα όμως, το Barabicu και οι κόρες αφήνουν κατά μέρος τα κρεατικά και βάζουν και πάλι στην κουζίνα τη διάσημη μαμά. Και ο λόγος είναι η παράδοση, κεφάλαιο που η φοβερή και τρομερή μαγείρισσα παίζει στα δάχτυλα. Την Καθαρή Δευτέρα λοιπόν, η Ρένα Τόγια φοράει την ποδιά, θυμάται τις καλύτερες από τις νηστίσιμες συνταγές της και μαγειρεύει με τον μοναδικό της τρόπο πιάτα νηστίσιμα και καταπληκτικά.

Χταποδοσαλάτα με κάππαρη, τραγανοί ντοματοκεφτέδες, αρωματικοί γίγαντες στο φούρνο, χορτόπιτα με τραγανό φύλο, γεμιστά καλαμαράκια, μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα και χταποδάκι στιφάδο, είναι μερικά μόνο από τα ωραία της και υπόσχονται ένδοξο φαγοποτικό γλέντι στην έναρξη μιας ακόμα Σαρακοστής. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... Σλουρπ.
25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό, 210 6743874
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.