Θεματα

Happy Chinese New Year!

To Street Food and Tunes γιορτάζει τη χρονιά της κατσίκας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88313-177855.jpg

Την Τετάρτη ξαναχτυπά το Street Food and Tunes, το φεστιβάλ φαγητού του deBop, που μας κάνει να βλέπουμε τις Τετάρτες με άλλο μάτι. Αυτή τη φορά η κουζίνα προσανατολίζεται στην Ανατολή, αφού σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο, η Τετάρτη αυτή είναι η παραμονή της πρωτοχρονιάς (αλήθεια, εσύ ήξερες ότι μπαίνουμε στη χρονιά της κατσίκας;).

Οι μάγειρες του Wokshop, της σούπερ αγοράς των κινέζικων τροφίμων, ετοιμάζουν ανάλογο μενού: ανοιξιάτικα ρολά και πουγκιά λαχανικών με σάλτσα γλυκό τσίλι Cardinal (€2), γκιόζα (είδος πουγκιού ντάμπλινγκ) στον ατμό με γέμιση λαχανικών (€2), μεντάκε νουντλς με ανάμεικτα λαχανικά, μανιτάρια, πιπεριές, σόγια, λάδι φιστικιού και σουσαμιού (€5) και φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από δαμάσκηνα και στρείδια, ρίζες μπαμπού και καλαμπόκι μαζί με αρωματικό ρύζι γιασεμιού (€5,50). Και επειδή πρόκειται για παραμονή, τα καύσιμα δεν θα λείπουν: takara Sake Mojito, με ασιατικό τουίστ, φτιαγμένο με σάκε, μοσχολέμονο και φύλλα δυόσμου, αλλά και Tsingtao beer, μια δημοφιλής και φρουτώδης κινέζικη μπίρα.

Όλα αυτά τα ωραία θα κάνουν την εμφάνισή τους στο χώρο του Collage, που ντύνεται κατάλληλα για το ρεβεγιόν. Θα υπάρχουν και henna tattoo artists, που θα αποτυπώνουν τα ιδεογράμματα της ευτυχίας στο σώμα σας (ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε), αλλά και διάφορα happenings- έκπληξη (κάτι ακούμε για έναν κινέζικο δράκο που θα βγει στη μέση της Ερμού και μας γεννιέται περιέργεια μεγάλη).

Όσο για τη μουσική, είμαστε περήφανοι…Στα decks θα βρίσκεται ο δικός μας εξαιρετικός συντάκτης, Γιώργος Δημητρακόπουλος, ως ο απόλυτος μάστερ της ασιατικής dance, pop, exotica και tropical μουσικής! Ανυπομονούμε…

Info: Καπνικαρέας 3, 210 3232060, από τις 19.00 και μετά, είσοδος ελεύθερη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.