Την Τετάρτη ξαναχτυπά το Street Food and Tunes, το φεστιβάλ φαγητού του deBop, που μας κάνει να βλέπουμε τις Τετάρτες με άλλο μάτι. Αυτή τη φορά η κουζίνα προσανατολίζεται στην Ανατολή, αφού σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο, η Τετάρτη αυτή είναι η παραμονή της πρωτοχρονιάς (αλήθεια, εσύ ήξερες ότι μπαίνουμε στη χρονιά της κατσίκας;).
Οι μάγειρες του Wokshop, της σούπερ αγοράς των κινέζικων τροφίμων, ετοιμάζουν ανάλογο μενού: ανοιξιάτικα ρολά και πουγκιά λαχανικών με σάλτσα γλυκό τσίλι Cardinal (€2), γκιόζα (είδος πουγκιού ντάμπλινγκ) στον ατμό με γέμιση λαχανικών (€2), μεντάκε νουντλς με ανάμεικτα λαχανικά, μανιτάρια, πιπεριές, σόγια, λάδι φιστικιού και σουσαμιού (€5) και φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από δαμάσκηνα και στρείδια, ρίζες μπαμπού και καλαμπόκι μαζί με αρωματικό ρύζι γιασεμιού (€5,50). Και επειδή πρόκειται για παραμονή, τα καύσιμα δεν θα λείπουν: takara Sake Mojito, με ασιατικό τουίστ, φτιαγμένο με σάκε, μοσχολέμονο και φύλλα δυόσμου, αλλά και Tsingtao beer, μια δημοφιλής και φρουτώδης κινέζικη μπίρα.
Όλα αυτά τα ωραία θα κάνουν την εμφάνισή τους στο χώρο του Collage, που ντύνεται κατάλληλα για το ρεβεγιόν. Θα υπάρχουν και henna tattoo artists, που θα αποτυπώνουν τα ιδεογράμματα της ευτυχίας στο σώμα σας (ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε), αλλά και διάφορα happenings- έκπληξη (κάτι ακούμε για έναν κινέζικο δράκο που θα βγει στη μέση της Ερμού και μας γεννιέται περιέργεια μεγάλη).
Όσο για τη μουσική, είμαστε περήφανοι…Στα decks θα βρίσκεται ο δικός μας εξαιρετικός συντάκτης, Γιώργος Δημητρακόπουλος, ως ο απόλυτος μάστερ της ασιατικής dance, pop, exotica και tropical μουσικής! Ανυπομονούμε…
Info: Καπνικαρέας 3, 210 3232060, από τις 19.00 και μετά, είσοδος ελεύθερη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σταθερή στάση σε όλες μας τις βόλτες προς τα βόρεια
Το Σαββατοκύριακο θέλει βουνά από pancakes και ακόμη περισσότερα αυγά
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ο πιο εκκεντρικός φούρνος της ελληνικής επικράτειας είναι μια σύνοψη από πολλές διαφορετικές ιστορίες σε αιρετική γραφή. Αν δεν ήταν φούρνος, θα ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις στη διάλεκτο των ζυμαριών
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.