- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ξέρω ξέρω, θα πεις ότι η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου δεν είναι το φόρτε σου αλλά μεταξύ μας, αν είσαι πολύ ερωτευμένη, μια χαζομάρα για τον αγαπημένο σου θα την κάνεις. Οποιαδήποτε μέρα, όχι μόνο στις 14 Φλεβάρη. Για να μπήκες να δεις τη συνταγή, μάλλον είσαι της μαγειρικής και λίγο πολύ το ζεις τον έρωτα, οπότε σήκωσε μανίκια και πάμε στην κουζίνα να σου δείξω πώς να φάτε πεντανόστιμα pancakes σοκολάτας, σε σχήμα και χρώμα καρδιάς. Αχ, ζήλεψα!
Τι θα χρειαστούμε:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
200 ml βουτυρόγαλα (αν δεν βρείτε στην αγορά, ανακατέψτε1 φλιτζ. γιαούρτι με ¼ φλιτζ. φρέσκο γάλα πλήρες. Αφήστε το 20 λεπτά και έχετε έτοιμο βουτυρόγαλα)
2 μεγάλα αυτά
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κόκκινο υγρό χρωματισμού τροφίμων
Επιπλέον
1 πλαστικό μπουκάλι σιροπιού

Πώς το φτιάχνουμε:
Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα σουρωτήρι και τα κοσκινίζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ, το βουτυρόγαλα, τα αβγά, τη ζάχαρη και το κόκκινο υγρό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κόκκινο (πλέον) μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα ένα μπουκαλάκι σιροπιού.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σχηματίζουμε με το μείγμα από το μπουκαλάκι μας τις καρδούλες.
Ψήνουμε 3-4 λεπτά ή μέχρι η πάνω επιφάνεια να έχει γεμίσει φουσκάλες και οι άκρες να έχουν στεγνώσει.
Γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με σιρόπι της επιλογής μας και άχνη ζάχαρη.
Αν δεν έχεις κάποιον αγαπημένο να τα μοιραστείς, ακόμα καλύτερα. Eίναι πεντανόστιμα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.