- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
C.V. H σεζόν ανοίγει καλά
Το C.V., λοιπόν, έχει ωραίο, απλό και intellectual ντεκόρ με παλιά έπιπλα
Παραζαλισμένη ακόμη από την επιστροφή, ακούω ευχάριστο μουρμουρητό για το ολοκαίνουριο C.V., και μια πολυυυυύ βαρετή Δευτέρα βράδυ κατηφορίζω προς τα εκεί. Το C.V., λοιπόν, έχει ωραίο, απλό και intellectual ντεκόρ με παλιά έπιπλα του ’20, του ’30 και του ’40, έχει ένα δυνατό μπαρ –με όλα τα γνωστά malt ουίσκι, σπάνια κονιάκ, δυσεύρετα ρούμια και ό,τι άλλο βάζει ο νους του έμπειρου πότη–, έχει και μια υποτυπώδη «αυλίτσα» πάνω στο ήσυχο πεζοδρόμιο. Εκεί έκατσα και εγώ σε ωραιότατο φερ φορζέ τραπεζάκι με ασορτί καρεκλίτσες, φάτσα μου έβλεπα έργα του Γιάννη Σκουρλέτη –είναι ο καλλιτέχνης που «αυτοβιογραφείται» αυτόν το μήνα στο C.V. (Curriculum Vitae)–, ενώ λογαριάζουν στο δίπλα χώρο να διοργανώσουν μικρά θεατρικά, video art προβολές, παραστάσεις καμπαρέ και άλλα πολλά, ε, τώρα να πω πως ο ιδιοκτήτης του είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος (δικά του από πλευράς ντεκόρ και το Floral στα Εξάρχεια, το μπαρ Αμπάριζα, το παλιότερο και ξακουστό Multi Culti του Ψυρρή). Το C.V. μέσα σ’ όλα αυτά τα ωραία έχει και πολύ καλό φαγητό, ελληνικό-ελληνικότατο, με αρκετές πινελιές κρητικής κουζίνας – καταγωγή από τους θρυλικούς Μέλαμπες της Κρήτης. Ό,τι έφαγα ήταν εξαιρετικό, από τις γεμιστές με ξινομυζήθρα φλογέρες με το μέλι, μέχρι το χοιρινό πρασοσέλινο, κι από τα μαραθοπιτάκια μέχρι το κοτόπουλο με τα μυρωδικά – ακούω πως θα έχουν και πολλά πιάτα ημέρας. Συνοδεύουν με καλά κρασιά από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες. Στα μεγάλα του συν η ατμόσφαιρα και μια σπάνια να τη συναντήσεις ευγένεια από τον ιδιοκτήτη Στέφανο μέχρι το συμπαθέστατο Σταύρο, που μας σέρβιρε. Για το τέλος αφήνω το πιο μεγάλο τους ατού, αυτό της μουσικής. Κομμάτια, όπως και το ντεκόρ, μεσοπολέμου, μουσικές του καμπαρέ και γνωστές κινηματογραφικοθεατρικές, πολλή τζαζ («όχι την ξενέρωτη, αλλά αυτήν που σε κάνει να θες να χορέψεις ή να ονειρευτείς» που είπε και η φίλη μου η Μάρω, που την έστειλα χθες) – κάθε δεύτερο Σάββατο ο Μανώλης Οικονόμου του «Εν Λευκώ».
Για ακόμη πιο τέλος αφήνω τις τιμές – όσοι πήγαμε κινηθήκαμε γύρω στα € 20-25 με καλή κατανάλωση, ενώ οι ίδιοι επιδιώκουν να μπορεί να τρώει ένα ζευγάρι με σύνολο € 25. Σερβίρει όλη τη βδομάδα μέχρι τις 2 το πρωί, ενώ με ποτά το ξενυχτάς και πολύ παραπάνω.
C.V., Κωνσταντινουπόλεως 108 & Μυκάλης, Κεραμεικός, 210 3451.744
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.