Θεματα

Σούπα με λαχανικά και μοσχάρι

Νόστιμη και χορταστική συνταγή για τις κρύες μέρες

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84925-171440.jpg

Υλικά

1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο

3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 πατάτες, χοντροκομμένες

1 κ. σ. θυμάρι

1 κ. σ. μαϊντανός

1 κ. σ. ελαιόλαδο

2-3 φλιτζάνια νερό

3-4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού

½ κιλό μοσχάρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά, για περίπου δύο ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση και ρίχνουμε μέσα το σέλινο. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φύλλα του, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το νερό και τις πατάτες. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και έπειτα κατεβάζουμε την ένταση στο μισό. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα καρότα και οι πατάτες. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το ζωμό, το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίζει να βράζει και μετά χαμηλώνουμε την ένταση, για να διατηρηθεί η σούπα ζεστή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεμούνδος
Ρεμούνδος: O πολυσυζητημένος φούρνος της Κυψέλης, μύρισε Χριστούγεννα

Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες

Τυριά Βούτυρα ΚΑΡΑΤΖΑ
Τυριά Βούτυρα ΚΑΡΑΤΖΑ: Τα εκλεκτότερα της Ελλάδας

Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY