- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα πιο δυνατά πρωτοχρονιάτικα πρωινά της Αθήνας
Είπαμε, ο χρόνος πρέπει να μπει με τα καλύτερα!
Μετά τα ποτά, τους χορούς και τα γλέντια του νέου χρόνου οφείλουμε να χαρίσουμε στους εαυτούς μας ένα αντάξιο πρώτο πρωινό με όλες τις τιμές και δόξες. Από τους ατελείωτους μπουφέδες των πολυτελών ξενοδοχείων μέχρι τα κολασμένα hot dog στο όρθιο, ιδού τα πρώτα πρωινά της φετινής πρωτοχρονιάς για όλα τα γούστα και όλα τα budget!
Ας ξεκινήσουμε από το πρωινό του ξενοδοχείου Hilton που έχει γίνει κλασσικό, αφού χρόνια τώρα έπεται των επιτυχημένων πάρτι του Roof Garden «Galaxy». Από τις 04:30 μέχρι 10:30 οι μπουφέδες περιέχουν κυριολεκτικά τα πάντα: παραδοσιακά γιορτινά πιάτα όπως ψητά κρέατα και γαλοπούλα, σούπες και μακαρόνια με διάφορες σάλτσες, όλων των ειδών ψησίματος αυγά με τα ανάλογα συνοδευτικά, αμερικάνικο πρωινό, pancakes με διάφορα toppings κρουασάν και τάρτες. Το πρωινό θα σερβίρεται στο χώρο του εστιατορίου Βυζαντινό, κοστίζει €40 ανά άτομο και το πάρκινγκ θα διατίθεται δωρεάν. Λεωφ. Βας. Σοφίας 46, Αθήνα, 210 72 81000

Hilton
Μια και έχει καθιερωθεί για το πλέον αγαπημένο brunch της πόλης, το New Hotel, θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 07:00 για τα πεινασμένα ξενυχτάκια. Οι επιλογές κινούνται ανάμεσα σε έναν πλήρη μπουφέ με διάφορες κις λορέν, αυγά σε όλες τους τις εκδοχές, πίτες, αχνιστά σφολιατοειδή και φρέσκα φρούτα με δημητριακά στα €20 ανά άτομο ή σε πρωινό τύπου continental στα €14 ανά άτομο αλλά και για τους πιο προσεκτικούς υπάρχει το healthy πρωινό με δυναμωτικά smoothies και νοστιμιές με λίγες θερμίδες στα €19 ανά άτομο. Φιλελλήνων 16, Αθήνα, 210 3273000

New Hotel
Με τη γνωστή πολυτέλεια θα υποδεχθεί το ξενοδοχείο Grande Bretagne τους πρωινούς επισκέπτες προσφέροντας «early breakfast» στο Royal Room από τις 05:00 μέχρι τις 10:00. Πολλά και διαφορετικά ψωμάκια, ξεχωριστά αλλαντικά και τυριά, ομελέτες, αφράτα κέικ, μοναδικές μαρμελάδες και ό,τι άλλο κάνετε όρεξη θα μπορέσετε να απολαύσετε σαν βασιλιάδες μαζί με πύργους από διάφορα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 210 33 30000

Grande Bretagne
Το στέκι των νοτίων προαστίων «Fetticcio», μπορεί να το έχουμε συνδυάσει με την επιστροφή από τα μαγαζιά της παραλιακής εκείνα τα ζεστά πρωινά που ο ήλιος έχει ανατέλλει από νωρίς, αλλά και την πρωτοχρονιά θα ψήνει τις πιο γευστικές γλυκές και αλμυρές κρέπες. Στις αλμυρές συνδυάζετε ότι μπορείτε να φανταστείτε. Στις γλυκές (αν δεν κάθεστε, καθίστε) πραλίνα, σοκολάτα μπίτερ, λευκή σοκολάτα, μπισκότα, ξηροί καρποί, φρέσκα φρούτα, και έγκλειστη μπάλα παγωτό, όλα σε άφθονες ποσότητες για τις μεγάλες υπογλυκαιμίες. Το μάτι σας θα πέσει πάνω σε δεκάδες αυτόγραφα και αφιερώσεις στα χάρτινα σουπλά με τις τζίφρες όλων των καλλιτεχνών που πέρασαν απ’ τις πίστες την τελευταία (και πλέον) δεκαετία. Ανδρ. Παπανδρέου, Γλυφάδα, 210 89 40445

Fetticcio
Ο βορράς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πλευράς κρέπας, αφού έχει το «Κρεπηλατείον». Είναι ο λόγος που θα βλέπετε από τις 06:00 και μετά τα αλάρμ των αυτοκινήτων να αναβοσβήνουν ρυθμικά κλείνοντας τη δεξιά λωρίδα επί της Κηφισίας. Η λεπτή ζύμη διπλώνει στο εσωτερικό της κάθε λογής υλικό: ροκφόρ, γραβιέρα, μπέικον, χοιρινή ωμοπλάτη, κοτόπουλο, καλαμπόκι, τυροκαφτερή, ρώσικη σαλάτα, μαγιονεζο-μουσταρδο-κέτσαπ σε όλο τους το μεγαλείο. Σε γλυκές θα βρείτε όλων των ειδών σοκολάτες, oreo, ινδική καρύδα, μέλια και σιρόπια. Λ. Κηφισίας 59, Μαρούσι, 210 6107150

Κρεπηλατείον
Να φροντίσετε να είστε ήσυχα παιδιά και το μοναδικό «Αυτόφωρο» που θα πάτε να είναι το γνωστό και μη εξαιρετέο μαγειρείο που θα σερβίρει από παραδοσιακό και θεραπευτικό πατσά (με το κρέας σε μεγάλα κομμάτια εντός), μακαρονάδες με κιμά και διάφορες άλλες σάλτσες αλλά και όλων των ειδών λαδερά με περίσσια ντοματούλα για πολλές ψωμο-βούτες! Λ. Αλεξάνδρας 152, Αμπελόκηποι, 210 6461377
Η ιστορική καντίνα στην πλατεία Μαβίλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεν υπάρχει Αθηναίος νυχτοβάτης που να μην έχει καταλήξει στη γνωστή καντίνα για ένα «βρώμικο» μετά απ΄ το ξενύχτι. Η μυρωδιά από τα ψητά λουκάνικα σπάει τη μύτη απ’ το χιλιόμετρο, η ουρά μεγάλη και όσο πλησιάζει κανείς το γουργουρητό δυναμώνει για το θεϊκό hot dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης, βραστό κρεμμύδι, λάχανο, καρότο, κέτσαπ, μαγιονέζα! Προσοχή, ένα δεν είναι ποτέ αρκετό.

Βρώμικο στην πλατεία Μαβίλη
Λίγο παρακάτω, επί της οδού Μιχαλακοπούλου, άλλη μια πολλάκις δοκιμασμένη και ασφαλής επιλογή- αμαρτία που σίγουρα θα σας συγχωρεθεί, ακούει στο όνομα κοτομπουκιές. Τουτέστιν, αλουμινένια συσκευασία χωρισμένη στα δυο: απ’ τη μια τραγανές παναρισμένες κοτομπουκιές, απ’ την άλλη γυαλιστερές τηγανιτές πατάτες. Τα δυο μέρη ενώνει η κίτρινη σος μουστάρδα- μαγιονέζα που περιχύνεται χωρίς κανένα μέτρο και απογειώνει την τηγανιτή ευχαρίστηση. Οι κοτομπουκιές μπαίνουν και σε πολλών λογιών σάντουϊντς με λουκάνικα, μπέικον, πατάτες...συνδυασμοί κόλαση για δυνατά στομάχια!

Nixon Bar
Τέλος, το bar «Nixon» πέραν του πρωτοχρονιάτικου πάρτι που θα φιλοξενήσει, θα σερβίρει καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς mini burgers με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, τηγανιτές πατάτες και τη σούπα ημέρας οπότε ποτό και πρωινό -τύπου brunch- πάνε πακέτο! Αγησιλάου 61, Αθήνα, 210 3462077
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.