8 στέκια με τέλειο brunch για να ανακαλύψεις αυτές τις γιορτές

Μπουγάτσα Lab: Φανταστική, χειροποίητη µπουγάτσα και πολλές ακόµα λιχουδιές

Το πρωινό όπως το ονειρεύτηκες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπουγάτσα Lab
Μπουγάτσα Lab
Μπουγάτσα Lab
Μπουγάτσα Lab
Μπουγάτσα Lab
Μπουγάτσα Lab

Στο Μπουγάτσα Lab θα έρθεις για τις µπουγάτσες, θα φύγεις όµως µε πολλές ακόµα λιχουδιές…

Μία από τις πρώτες αναµνήσεις του Βλαδίµηρου Ζαχαρτσούκ είναι εκείνη της Πόντιας γιαγιάς του να φτιάχνει µπουγάτσα. Με τον πλάστη να ανοίγει φύλλο, ύστερα µε γρήγορες κινήσεις να ετοιµάζει τη γέµιση. Η εικόνα αυτή έµεινε µέσα του, η γεύση αυτής της αλησµόνητης µπουγάτσας τον συνόδευε για χρόνια. Ώσπου ήρθε η ώρα να ανοίξει το δικό του εργαστήριο και να φτιάχνει ο ίδιος τη δική του µπουγάτσα πάντα χειροποίητα, χρησιµοποιώντας αυστηρά και µόνο αγνά υλικά, όπως θα έκανε η γιαγιά του. Το αποτέλεσµα είναι µία από τις καλύτερες µπουγάτσες που έχουµε φάει σε αυτή τη ζωή…

Και τι δεν θα βρεις! Μπουγάτσα που γεµίζει µε γνήσια κρέµα (φτιαγµένη µόνο µε σιµιγδάλι, γάλα και βούτυρο) ή µε του κόσµου τις πραλίνες (φράουλα, bueno, λευκή, Ίον κ.ά.), ενώ υπάρχουν και συγκλονιστικές αλµυρές µπουγάτσες: µε τυρί, µε κιµά, µε κοτόπουλο, µε σπανάκι, ακόµη και µε λουκάνικο Μυκόνου.

Στο Μπουγάτσα Lab θα έρθεις για τις µπουγάτσες, θα φύγεις όµως µε πολλές ακόµα λιχουδιές… Βλέπεις, ο Βλαδίµηρος φτιάχνει και τροµερές χωριάτικες πίτες µε το φύλλο το σωστό και γενναιόδωρη γέµιση (σκέψου ότι ένα µόνο κοµµάτι ζυγίζει… 320 γρ.!). Θα βρεις από τυρόπιτα, µανιταρόπιτα και κοτόπιτα µέχρι γλυκιά κολοκυθόπιτα! Και όχι µόνο… Αξίζει να δοκιµάσεις και τα υπόλοιπα λαχταριστά που θα βρεις στη βιτρίνα, όπως την κασερόπιτα, τη γραβιερόπιτα, την µπιφτεκόπιτα, τη σφολιάτα µε µπέικον και παρµεζάνα, την τυρόπιτα µε µέλι και σουσάµι, αφράτα πεϊνιρλί ή πληθωρικά σάντουιτς και πολλά-πολλά ακόµα. Γενικώς, ο Βλαδίµηρος όλο σκέφτεται καινούργιες συνταγές, γεµίζει τα (πάντα χειροποίητα) ζυµάρια του µε υλικά που ξεφεύγουν από τα συνηθισµένα, κι έτσι στα χέρια σου φτάνει κάτι βαθιά νόστιµο που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Extra tip: Μπορείς να συνοδεύσεις την µπουγάτσα, την πίτα ή το πεϊνιρλί σου µε φανταστικό καφέ 100% Arabica, ενώ να ξέρεις ότι το Μπουγάτσα Lab εξυπηρετεί και µέσω efood ή Wolt.

Κορωπί: Λεωφόρος Β. Κωνσταντίνου 153, 2106020205
Νέα Ιωνία: Βυζαντίου 109, 2102756684

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου