8 στέκια με τέλειο brunch για να ανακαλύψεις αυτές τις γιορτές

Beauty Killed The Beast: Xmas brunch experience µε cinematic έµπνευση στον Κεραµεικό

Brunch που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, χειροποίητα γλυκά και φανταστικά cocktails

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Beauty Killed The Beast
Beauty Killed The Beast
Beauty Killed The Beast
Beauty Killed The Beast

Beauty Killed The Beast: φοβερό brunch στον Κεραμεικό

Σε έναν φιλόξενο χώρο, σε µια από τις πιο ωραίες γειτονιές της Αθήνας, βρίσκεται αυτός ο all day γευστικός προορισµός που θα λατρέψεις! Οφείλει το όνοµά του στις εµβληµατικές τελευταίες λέξεις της ταινίας King Kong του 1933: «Oh, no, it wasn’t the airplanes, it was Beauty killed the beast», που «αντικατοπτρίζουν την εποχή και θυµίζουν τον ιδιοκτήτη του κτιρίου όπου στεγάζεται το µαγαζί – άνθρωπο µε βαθιά εκτίµηση και αγάπη για τις τέχνες», τονίζουν τα παιδιά της δηµιουργικής οµάδας. Πρόκειται για τα αδέρφια Μύρωνα και Γιάννη Στρατή, τον Παναγιώτη Ζαχαρά και τον Φοίβο Τσαγκρίδη.

Στην κουζίνα µεγαλουργεί η σεφ Μυρτώ Παπακωνσταντίνου και µια και µιλάµε για brunch να σου πούµε ότι έχει δηµιουργήσει µαγεία! Η φιλοσοφία των πιάτων τονίζει τη µεσογειακή κουζίνα µε νόστιµα «παντρέµατα» µε στοιχεία από American street food. Θα δοκιµάσεις αυγο-νοστιµιές, όπως παραδοσιακό καγιανά µε ντοµατίνια κονφί ή scrambled µε σύγκλινο Μάνης και καµένο βούτυρο. Θα γευτείς και εξελιγµένες προτάσεις, όπως τη vegan εκδοχή των scrambled από tofu µε κρέµα αβοκάντο, µανιτάρια, κρεµµύδι και ντοµατίνια. Στις άχαστες επιλογές είναι η φανταστική ανοιχτή σπανακοτυρόπιτα µε χειροποίητο φύλλο Ηπείρου, τηγανητό αυγό και ολόφρεσκα µυρωδικά. Οι πεντανόστιµες αυγοφέτες µε σιρόπι αγαύης, ζάχαρη άχνη, κανέλα και µαρµελάδα φρούτων του δάσους, δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι.

Θα επιλέξεις ακόµα νόστιµες σαλάτες, αλλά και χειροποίητα γλυκά, όπως ένα λαχταριστό Spiced Carrot Cake (Carrot Cake µε Ganache λευκής σοκολάτας, σιρόπι µε µπαχαρικά και ρούµι). Θα πιεις εξαιρετικά signature cocktails ή mocktails και εξίσου άψογα δηµιουργικά ροφήµατα, στην κατηγορία Brew, αλλά και Smoothies. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου