- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το ξέρεις ότι η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου έρχεται σπίτι σου;
Εμείς το μάθαμε χάρη στο Red Selection του efood
Red Selection: το νέο φίλτρο του efood βρίσκει τα στέκια της πόλης που αξίζει να δοκιμάσεις
Νυσταγμένα βλέμματα, μεθυσμένα γέλια, ουρές μπροστά σε μια τροχήλατη κουζίνα. Οι καντίνες της Αθήνας έχουν το δικό τους μερίδιο στη γοητεία της πόλης. Είναι το ραντεβού που έχουμε όλοι δώσει κάποια στιγμή της ζωής μας, λίγο (ή και πολύ…) μετά τα μεσάνυχτα, τότε που η λαχτάρα για κάτι νόστιμο, πληθωρικό και τελείως… κολασμένο είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή.
Όλες τις καντίνες τις αγαπάμε, αλλά είναι μερικές που τις εκτιμάμε λίγο παραπάνω γιατί έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στα ξενύχτια μας. Ανάμεσά τους και η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου, μία από τις πιο cult καντίνες των Αθηνών. Ξεκίνησε να σερβίρει hot dogs το 1987 στη διασταύρωση των οδών Διοχάρους και Μιχαλακοπούλου και το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα. Σύντομα, όλη η Αθήνα θα συναντιόταν εδώ για να δοκιμάσει ένα από αυτά τα περίφημα βρώμικα, και η επιτυχία θα συνέχιζε ακάθεκτη για αρκετές δεκαετίες μετά μέχρι να φτάσει στο σήμερα. Ειδικά το special Hot Dog της, που καταφέρνει να χωρέσει 2 ψητά λουκάνικα (χωριάτικα ή Φρανκφούρτης) μαζί με λάχανο, καρότο, σοταρισμένο κρεμμύδι, ketchup, μουστάρδα και μαγιονέζα μέσα στο ίδιο καυτό ψωμάκι, πρέπει να έχει ταΐσει (και σώσει από σίγουρη λιμοκτονία) τη μισή Αθήνα!
Θυμήθηκα την πλούσια γεύση του ένα από εκείνα τα βράδια της λιγούρας, που ήθελα απεγνωσμένα να φάω κάτι, αλλά δεν ήξερα τι. Έτσι, άνοιξα την αγαπημένη εφαρμογή του κινητού μου (προφανώς αναφέρομαι στο efood) και επέλεξα κατευθείαν το φίλτρο Red Selection. Τώρα, σε περίπτωση που δεν το έχετε πάρει είδηση ακόμα, παρακαλώ επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι ακριβώς κάνει αυτό το θαυματουργό φίλτρο: το Red Selection είναι μία νέα πρόταση που έρχεται από την ομάδα του efood για να μας βοηθήσει να βρούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε τη στιγμή που το θέλουμε. Περιλαμβάνει μία λίστα με γευστικές επιλογές και τα πιο δημοφιλή καταστήματα, στέκια δηλαδή που ξεχωρίζουν για τις γεύσεις τους. Με άλλα λόγια είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ανακαλύψεις τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης.
Ανάμεσα στα πολλά κι ενδιαφέροντα στέκια που εμφανίστηκαν με τη βοήθεια αυτού του φίλτρου, λοιπόν, βρήκα και την αγαπημένη μου καντίνα. Κι έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά απολάμβανα το αγαπημένο μου βρώμικο, τρυφερό και εξόχως πληθωρικό (σ.σ. η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου φημίζεται για τις «γενναίες» της μερίδες), ακριβώς όπως το θυμόμουν. Μόνο που αυτή ήταν η πρώτη φορά που το δοκίμαζα στην άνεση του καναπέ μου, αντί για τα πεζοδρόμια της Μιχαλακοπούλου, και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να περιμένω σε κάποια ατέλειωτη ουρά (αν κι εδώ που τα λέμε, στις 3 το χάραμα, ακόμα και οι ατελείωτες ουρές έχουν τη χάρη τους…).
Αν θέλετε κι εσείς να ανακαλύψετε ή να θυμηθείτε τα αγαπημένα στέκια της πόλης σας, να ξέρετε ότι το Red Selection εκτός από την Αθήνα, έχει φροντίσει να βρει γαστρονομικές εμπειρίες στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Λάρισα, οπότε το μόνο που μένει είναι να το… πατήσεις. Όρεξη να ΄χεις…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.