Θεματα

Ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»: Χριστούγεννα με την καλύτερη Πάβλοβα

Η αέρινη, ελαφριά Πάβλοβα με την τραγανή μαρέγκα είναι το σήμα κατατεθέν τους

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάβλοβα

Στο ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» για την τέλεια Πάβλοβα κι άλλα υπέροχα γλυκά

Το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θέλουμε να έχει παραδοσιακές, σπιτικές γεύσεις και κάτι επιπλέον που θα κάνει τη διαφορά. Η κυριολεκτικά διάσημη Πάβλοβα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» στα Βριλήσσια, με περίσσεια φήμη, αποτελεί την πιο λαχταριστή επιλογή.

Το ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» το οποίο ξεκίνησε ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο σπίτι κι έχει πλέον αναπτυχθεί σ’ ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, προσφέρει εκλεπτυσμένες γεύσεις από αυθεντικές συνταγές και ποιότητα, που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Οι συνταγές που παρασκευάζει ο pastry chef Roland Sulaj είναι λίγες και ελαφριές. Από αυτές ξεχωρίζουν οι βασιλόπιτες της Πρωτοχρονιάς, η μους πορτοκάλι, το cheesecake λεμόνι, η lemon pie και το σήμα- κατατεθέν τους… η Πάβλοβα!

Πάβλοβα

Γιατί αυτή η Πάβλοβα είναι ένα άκρως γιορτινό γλυκό

Αρχικά η Πάβλοβα αποτελεί ένα γλυκό με ενδιαφέρουσα ιστορία, αφού παρασκευάστηκε πρώτη φορά προς τιμήν της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα. Συγκεκριμένα ο Κιθ Μόνεϊ, βιογράφος της Άννα Πάβλοβα, έγραψε πως ένας σεφ ξενοδοχείου στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας δημιούργησε το γλυκό όταν η Πάβλοβα επισκέφθηκε το μέρος το 1926 κατά τη διάρκεια παγκόσμιας περιοδείας της. Κι αυτό που αξίζει να σημειώσουμε, είναι πως μιλάμε για ένα γλυκό που λίγοι pastry chef το πετυχαίνουν.

Η Πάβλοβα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» ξεχωρίζει για την τραγανή και όχι σκληρή, χειροποίητη μαρέγκα της (που φτιάχνεται καθημερινά στο εργαστήριο), και τις ολόφρεσκιες φράουλες. Μάλιστα, το διάσημο γλυκό μπορείς να το βρεις και με λαχταριστή σοκολάτα, μόκα, λεμόνι ή κάστανο από πάνω αντί για φράουλες! Η απαλή, λευκή κρέμα της με τη φινέτσα και την ποιότητα που τη χαρακτηρίζουν, είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε μετά από ένα γιορτινό τραπέζι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα ο pastry chef Roland πειραματίστηκε μαζί της μέχρι να καταφέρει να έχει μία αφράτη μαρέγκα κι ένα ελαφρύ γλυκό χωρίς πολλά λιπαρά. Έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος πιστεύει περισσότερο στην απλότητα της γεύσης παρά στην πολυπλοκότητα της εμφάνισης και περισσότερο στα σπιτικά, ελαφριά επιδόρπια που σε κάνουν να θέλεις κι άλλο, παρά στα βαριά ανατολίτικα γλυκά.

Πάβλοβα

Η φιλοσοφία πίσω από τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου "νανά γιώτη γλυκά από σπίτι"

Η ομάδα είναι αυτή που κάνει τελικά τη διαφορά, ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Έτσι και η ομάδα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» είναι εμπνευσμένη, έχει την ιστορία της και παραμένει σταθερή εδώ και πολλά χρόνια. Με φιλοσοφία που θέλει το γλυκό φρέσκο, λαχταριστό, ελαφρύ, με ποιοτικά υλικά και παράδοση από αυθεντικές συνταγές, παραμένει διαχρονικά ένα από τα καλύτερα spots για γλυκό στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στα Βριλήσσια και στο Χαλάνδρι.

«Από μικρός είχα τρέλα με τα γλυκά. Θυμάμαι ότι από την ηλικία των 8 ετών, έφτιαχνα με τη μητέρα μου και πως από τα 14 γνώριζα πως θα ασχοληθώ με αυτό. Στα 16 μου λοιπόν βρέθηκα κοντά στην κ. Γιώτη, η οποία με μάθαινε την τέχνη της όπως έκανε παλιά η μητέρα μου. Σήμερα έχω καταφέρει να φέρω γεύσεις από διαφορετικές κουλτούρες μέσα από τα ταξίδια μου και να καινοτομώ στο γλυκό. Γιατί δε μετράει μόνο η τεχνική, αλλά και η εξέλιξη του γλυκού μέσα στα χρόνια. Οι γεύσεις, βλέπετε, αλλάζουν όπως η μόδα», εξηγεί ο Roland Sulaj.

Πάβλοβα

Κι αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι ότι οι καλύτερες συνταγές του έχουν προέλθει είτε …κατά λάθος είτε από εκείνες τις ιδέες που έρχονται στις τρεις τα ξημερώματα. «Τότε που σκέφτεσαι ότι αύριο πρέπει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο και τη στιγμή που είσαι πιο ήρεμος, μπορείς να κάνεις την έμπνευσή σου πράξη». Γιατί έτσι δε γίνεται; Όταν είσαι ήρεμος, έχεις περισσότερη έμπνευση και μπορείς να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου. Ο Roland λοιπόν δεν ξέρουμε πότε έφτιαξε για πρώτη φορά αυτή την υπέροχη, ξακουστή Πάβλοβα αλλά ξέρουμε σίγουρα πως είναι αποτέλεσμα έμπνευσης και δημιουργικότητας.

Ζαχαροπλαστεία «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»

Βριλήσσια: Λ. Πεντέλης 24, 210 6855122/ 8044042

Χαλάνδρι: Παπανικολή 46, 210 6772064

https://nanayoti.gr/

info@nanayoti.gr

Facebook

Instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ