- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»: Χριστούγεννα με την καλύτερη Πάβλοβα
Η αέρινη, ελαφριά Πάβλοβα με την τραγανή μαρέγκα είναι το σήμα κατατεθέν τους
Στο ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» για την τέλεια Πάβλοβα κι άλλα υπέροχα γλυκά
Το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θέλουμε να έχει παραδοσιακές, σπιτικές γεύσεις και κάτι επιπλέον που θα κάνει τη διαφορά. Η κυριολεκτικά διάσημη Πάβλοβα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» στα Βριλήσσια, με περίσσεια φήμη, αποτελεί την πιο λαχταριστή επιλογή.
Το ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» το οποίο ξεκίνησε ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο σπίτι κι έχει πλέον αναπτυχθεί σ’ ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, προσφέρει εκλεπτυσμένες γεύσεις από αυθεντικές συνταγές και ποιότητα, που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Οι συνταγές που παρασκευάζει ο pastry chef Roland Sulaj είναι λίγες και ελαφριές. Από αυτές ξεχωρίζουν οι βασιλόπιτες της Πρωτοχρονιάς, η μους πορτοκάλι, το cheesecake λεμόνι, η lemon pie και το σήμα- κατατεθέν τους… η Πάβλοβα!
Γιατί αυτή η Πάβλοβα είναι ένα άκρως γιορτινό γλυκό
Αρχικά η Πάβλοβα αποτελεί ένα γλυκό με ενδιαφέρουσα ιστορία, αφού παρασκευάστηκε πρώτη φορά προς τιμήν της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα. Συγκεκριμένα ο Κιθ Μόνεϊ, βιογράφος της Άννα Πάβλοβα, έγραψε πως ένας σεφ ξενοδοχείου στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας δημιούργησε το γλυκό όταν η Πάβλοβα επισκέφθηκε το μέρος το 1926 κατά τη διάρκεια παγκόσμιας περιοδείας της. Κι αυτό που αξίζει να σημειώσουμε, είναι πως μιλάμε για ένα γλυκό που λίγοι pastry chef το πετυχαίνουν.
Η Πάβλοβα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» ξεχωρίζει για την τραγανή και όχι σκληρή, χειροποίητη μαρέγκα της (που φτιάχνεται καθημερινά στο εργαστήριο), και τις ολόφρεσκιες φράουλες. Μάλιστα, το διάσημο γλυκό μπορείς να το βρεις και με λαχταριστή σοκολάτα, μόκα, λεμόνι ή κάστανο από πάνω αντί για φράουλες! Η απαλή, λευκή κρέμα της με τη φινέτσα και την ποιότητα που τη χαρακτηρίζουν, είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε μετά από ένα γιορτινό τραπέζι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα ο pastry chef Roland πειραματίστηκε μαζί της μέχρι να καταφέρει να έχει μία αφράτη μαρέγκα κι ένα ελαφρύ γλυκό χωρίς πολλά λιπαρά. Έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος πιστεύει περισσότερο στην απλότητα της γεύσης παρά στην πολυπλοκότητα της εμφάνισης και περισσότερο στα σπιτικά, ελαφριά επιδόρπια που σε κάνουν να θέλεις κι άλλο, παρά στα βαριά ανατολίτικα γλυκά.
Η φιλοσοφία πίσω από τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου "νανά γιώτη γλυκά από σπίτι"
Η ομάδα είναι αυτή που κάνει τελικά τη διαφορά, ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Έτσι και η ομάδα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» είναι εμπνευσμένη, έχει την ιστορία της και παραμένει σταθερή εδώ και πολλά χρόνια. Με φιλοσοφία που θέλει το γλυκό φρέσκο, λαχταριστό, ελαφρύ, με ποιοτικά υλικά και παράδοση από αυθεντικές συνταγές, παραμένει διαχρονικά ένα από τα καλύτερα spots για γλυκό στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στα Βριλήσσια και στο Χαλάνδρι.
«Από μικρός είχα τρέλα με τα γλυκά. Θυμάμαι ότι από την ηλικία των 8 ετών, έφτιαχνα με τη μητέρα μου και πως από τα 14 γνώριζα πως θα ασχοληθώ με αυτό. Στα 16 μου λοιπόν βρέθηκα κοντά στην κ. Γιώτη, η οποία με μάθαινε την τέχνη της όπως έκανε παλιά η μητέρα μου. Σήμερα έχω καταφέρει να φέρω γεύσεις από διαφορετικές κουλτούρες μέσα από τα ταξίδια μου και να καινοτομώ στο γλυκό. Γιατί δε μετράει μόνο η τεχνική, αλλά και η εξέλιξη του γλυκού μέσα στα χρόνια. Οι γεύσεις, βλέπετε, αλλάζουν όπως η μόδα», εξηγεί ο Roland Sulaj.
Κι αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι ότι οι καλύτερες συνταγές του έχουν προέλθει είτε …κατά λάθος είτε από εκείνες τις ιδέες που έρχονται στις τρεις τα ξημερώματα. «Τότε που σκέφτεσαι ότι αύριο πρέπει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο και τη στιγμή που είσαι πιο ήρεμος, μπορείς να κάνεις την έμπνευσή σου πράξη». Γιατί έτσι δε γίνεται; Όταν είσαι ήρεμος, έχεις περισσότερη έμπνευση και μπορείς να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου. Ο Roland λοιπόν δεν ξέρουμε πότε έφτιαξε για πρώτη φορά αυτή την υπέροχη, ξακουστή Πάβλοβα αλλά ξέρουμε σίγουρα πως είναι αποτέλεσμα έμπνευσης και δημιουργικότητας.
Ζαχαροπλαστεία «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»
Βριλήσσια: Λ. Πεντέλης 24, 210 6855122/ 8044042
Χαλάνδρι: Παπανικολή 46, 210 6772064
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.