- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο Herve μαγειρεύουν «4 χέρια» για καλό σκοπό
Οι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους στις 6 Ιουνίου και τα έσοδα θα προσφερθούν στο EURO hope
Herve: Γαστρονομία με κοινωνικές ευαισθησίες σε ένα δείπνο τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για να αθληθούν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού
Το εστιατόριο Herve του εξαιρετικού Ερβέ Προνζάτο ξεκινάει μια σειρά από γαστρονομικά events, με πρώτο αυτό της Δευτέρας 6 Ιουνίου όπου φιλοξενεί τον επίσης πολύ καλό σεφ Παύλο Κυριάκη (The Zillers) σε ένα «4 hands» δείπνο με ειδικά προσαρμοσμένο μενού 14 σταδίων τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο EUROhope.
Κάποια από τα πιάτα του μενού για να πάρετε μια μικρή γεύση είναι τα signature μύδια με πάστα κάρι, blackberries, raspberries, κόλιανδρο και φασολάκια, το σκουμπρί με nori, baby μαρούλι, λακέρδα και τζελ από πικρό λεμόνι, η τάρτα παρμεζάνας με κρέμα από παλαιωμένη γραβιέρα, κουκουνάρι και ντοματίνια, η πάπια με κράκερ, κρασί πόρτο και miso, το καλκάνι με μελιτζάνα και μανιτάρια πορτσίνι και άλλα εξόχως δημιουργικά πιάτα της έμπνευσης των 2 γνωστών σεφ.
Στα γλυκά, ενδεικτικό είναι αυτό με τις μαριναρισμένες φράουλες στη βάση, σάλτσα φράουλα με σάκε, λεμονοθύμαρο, παγωτό πιπέρι, σορμπέ φράουλα και αποξηραμένο κατσικίσιο γάλα με σπιρουλίνα. Το event θα περιλαμβάνει μενού γευσιγνωσίας 14 σταδίων (85€) καθώς και wine pairing 6 ποτηριών (+35€).
Το EURO hope είναι οργανισμός καλαθοσφαιρικής αγωγής για νέους και νέες στο φάσμα του Αυτισμού και έχει ως σκοπό τη συνεκπαίδευση-συνάθληση των παιδιών και την κατάργηση της διαφορετικότητας, εντός και εκτός γηπέδου. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλήματος σχεδιασμένο για τις δικές τους ανάγκες, τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση αλλά και να γνωρίσουν έναν νέο κόσμο που θα τους δώσει χαρά και ελπίδα. Και είναι το πρώτο μιας σειράς από τέτοια δείπνα τα έσοδα των οποίων θα μετατρέπονται σε κοινωνική προσφορά.
Hervé Restaurant: Τριών Ιεραρχών 170, Πετράλωνα, 2103471332
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.