- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μακαρόνια με κιμά: 5 εστιατόρια που τα φτιάχνουν τέλεια
Ο ορισμός του comfort food έχει τα μυστικά του
Άλ3ξ – The fresh pasta bar, Ella, Cupola, Mailo’s, Άνετον: Εδώ θα φας τα τέλεια μακαρόνια με κιμά
Έχω καταλήξει ότι τα μακαρόνια με κιμά δεν είναι φαγητό, αλλά ψυχοθεραπεία. Μοιάζουν με τεράστια, παρηγορητική αγκαλιά (αυτό που λέμε «ο ορισμός του comfort food») και μετά από δυο-τρεις πιρουνιές δεν καλοθυμάσαι τι είναι αυτό που σε απασχολούσε πριν λίγο. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως γιατί μας θυμίζουν τη μαμά μας, ίσως πάλι γιατί αυτή η παχύρευστη κόκκινη σάλτσα πάνω από ένα βουνό ζυμαρικών μαζί με μια γενναία δόση τριμμένης παρμεζάνας είναι για πολλούς η απεικόνιση της ευτυχίας. Ε, λοιπόν, τα παρακάτω εστιατόρια μαγειρεύουν αυτή την «ευτυχία» απλώς τέλεια:
Άλ3ξ – The fresh pasta bar
Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του Κολωνακίου, στην Πλατεία Δεξαμενής, το pasta bar της Άλεξ Βασιλάτου καταλαμβάνει ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα κι όμως είναι στέκι. Τι κι αν είναι λιλιπούτειο; Στα τηγάνια του στριφογυρίζει μερικές από τις πιο λαχταριστές μακαρονάδες της πόλης, με ολόφρεσκα ζυμαρικά και σάλτσες με γαργαλιστικό άρωμα. Ανάμεσά τους και η θρυλική πια “Classics” δηλαδή λινγκουίνι με κιμά με κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα Reggiano και γιαούρτι. Καταφθάνει στο τραπέζι σου ζουμερή και μερακλίδικη, ένα αχνιστό ποίημα. Πλατεία Δεξαμενής 3, Κολωνάκι, 210 3644142
Ella
Η κουζίνα της παινεμένης Νένας Ισμυρνόγλου, σεφ στο εστιατόριο Ella επί της Μητροπόλεως, είναι τόσο πληθωρική όσο και το χαμόγελό της. Μόνο εκείνη θα μπορούσε να φτιάξει την τέλεια παραλλαγή της υπέρτατης μακαρονάδας με κιμά. Στον κατάλογο θα τη βρεις ως «Παπαρδέλες Ραγού»: με ραγού από μοσχαρίσιο κιμά, μοσχομυριστά βότανα και μια πλούσια σάλτσα μετσοβόνε που πραγματικά απογειώνει το πιάτο. Την παραγγέλνεις σπίτι σου μέσω Wolt ή την ευχαριστιέσαι στα τραπεζάκια με θέα τον πεζόδρομο της Πετράκη. Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, 210 3315547
Cupola
Ωραίο και κομψό ιταλικό στο Παγκράτι που φημίζεται για τις πίτσες του όμως και οι μακαρονάδες του δεν πάνε πίσω! Οι φρέσκες tagliatelle που περιχύνονται με μια καυτή κόκκινη σάλτσα από ψιλοκομμένο και σιγοβρασμένο χτένι μοσχαριού είναι απλά… μια οπτασία! Τις απολαμβάνεις στα ηλιόλουστα τραπεζάκια του μικρού πεζόδρομου ή σπίτι σου μέσω Wolt. Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 211 4117444
Mailo’s
Έκανε χαμό με το που άνοιξε γιατί, αν και σερβίρει τα μακαρόνια του σε χάρτινα κυπελλάκια για απόλαυση στο χέρι, η pasta του δεν είναι καθόλου «πρόχειρη». Τουναντίον! Πλάθεται εδώ καθημερινά από την αρχή, το ίδιο και οι σάλτσες που την αγκαλιάζουν. Σε μακαρόνια με κιμά θα βρεις το κλασικό “Beef Ragu” (σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, λιωμένο σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά), αλλά και το “Confused Pastitsio”, δηλαδή σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά με κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών! Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι, 210 7210177
Άνετον
Η κλασική μακαρονάδα με κιμά που ονειρεύεσαι τα βράδια της λιγούρας. Πλούσια σαλτσούλα με κιμά, ντομάτα, καρότο και σκόρδο, μακαρόνι βρασμένο ολόσωστα. Έχει €8, θα τη βρεις στον κατάλογο του delivery και ίσα που θα την προλάβεις γιατί κάπου εκεί το μεσημέρι την προτιμούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα γύρω γραφεία! Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 210 8066700
Υ. Γ1. Για την οικονομικότερη μακαρονάδα με κιμά της Αθήνας βρες τον Kiriko (Κωλέττη 9, Εξάρχεια). Πολύ τίμια για μόλις €3!
Υ.Γ2. Φυσικά και έχουμε την ιδανική συνταγή για τέλεια μακαρόνια με κιμά. Θα τη διαβάσεις εδώ, μαζί και όλα τα μυστικά της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.