13 στέκια για να δοκιμάσεις την αυθεντική ιταλική κουζίνα

Vittoria Gati: Μια νόστιμη all day brasserie

Dolce Vita στην καρδιά της Γλυφάδας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vittoria_1.jpg
vittoria_2.jpg
vittoria_3.jpg
vittoria_4.jpg
vittoria_5.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο κομψό Vittoria Gati στη Γλυφάδα για φρέσκια pasta και τρομερές πίτσες

Το φως του ήλιου έτσι όπως πέφτει πάνω στις βελούδινες καρέκλες, σε συνδυασμό με τη μυρωδιά της πίτσας που ψήνεται στον ξυλόφουρνο σε κάνει να φαντάζεσαι τα μεσημέρια της Τοσκάνης. Το κομψό Vittoria Gati στην καρδιά της Γλυφάδας άνοιξε πριν τρία χρόνια και έκανε τα νότια αγαπημένο προορισμό όλων όσοι αναζητούν τη γεύση της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Άλλωστε, πίσω από αυτή την ξεχωριστή all day brasserie βρίσκεται ένας παλιός γνώριμος της αθηναϊκής εστίασης, ο γνωστός σεφ και restauranter Γιώργος Παπακώστας και η οικογένειά του. Πληροφορία που μάλλον εξηγεί γιατί έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια: από τον φωτισμό της φιλόξενης σάλας μέχρι το ελαιόλαδο που παράγεται αποκλειστικά για το Vittoria Gati.

Στο ιταλικό φαγητό η πρώτη ύλη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι, έχει σημασία το γεγονός ότι στην κουζίνα του Vittoria Gati θα βρείτε μόνο αγνά υλικά, εκλεκτές πρώτες ύλες, ολόφρεσκα λαχανικά και κρεατικά δικής τους εισαγωγής (όλα 100% Black Angus). Όσο για τα ζυμαρικά και την πίτσα αποτελούν από μόνα τους ένα τεράστιο κεφάλαιο. Τα ζυμαρικά είναι ολόφρεσκα και χειροποίητα, παρασκευάζονται εδώ καθημερινά, ενώ οι πίτσες από ζύμη ωρίμανσης ψήνονται στον ξυλόφουρνο, στον οποίο και οφείλουν το χαρακτηριστικό leopard skin που αποκτούν μετά το ψήσιμο. Έχοντας αυτά τα δύο κατά νου, θα καταλάβετε γιατί η Spaghetti Carbonara με guanciale δεν μοιάζει με καμία άλλη carbonara που έχετε φάει μέχρι τώρα ή γιατί η pizza margherita με τη burrata και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο είναι τόσο απερίγραπτα νόστιμη…

Extra tip: Για να συνοδεύσετε το γεύμα σας θα βρείτε απολαυστικά signature cocktails, αλλά και μια ενημερωμένη wine list από επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα.