13 στέκια για να δοκιμάσεις την αυθεντική ιταλική κουζίνα

Grandpa Trattoria: Η πιο λαχταριστή ζύμη πίτσας σε όλη την Αθήνα

Ολόφρεσκες πρώτες ύλες και ζυμάρι που ωριμάζει αργά: τα μυστικά της τέλειας πίτσας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
grandpa_1.jpg
grandpa_2.jpg
grandpa_3.jpg
grandpa_4.jpg
grandpa_5.jpg
grandpa_6.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Grandpa Trattoria στο Κουκάκι θα βρεις μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Το ιταλικό εστιατόριο Grandpa Trattoria είναι το πρόσφατο εγχείρημα στον τομέα της εστίασης του Χρήστου Δέδε, ιδιοκτήτη του θρυλικού cocktail bar του Κουκακίου «Σπιρτόκουτο», στον πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου. Λίγο πιο κάτω, λοιπόν, δημιούργησε έναν χώρο με vintage και pop στοιχεία με νεανική, χαλαρή ατμόσφαιρα που λειτουργεί από τις 10 το πρωί για καφέ και brunch αλά ιταλικά, έως τις 12 το βράδυ. Παρά το γεγονός ότι η άφιξή του το Φεβρουάριο του 2020 συνέπεσε με τις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας και της πανδημίας, κατάφερε να βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας ιταλικών γεύσεων του Tripadvisor για την Αθήνα και στην πρώτη εικοσάδα των εστιατορίων της πόλης. Δικαιολογημένα, αφού το λεπτό, χειροποίητο και αέρινης υφής ζυμάρι πίτσας, που ωριμάζει αργά με 70% υγρασία, είναι ό,τι πιο απολαυστικό έχεις γευτεί ποτέ. Δοκίμασέ τη με πανσέτα και καραμελωμένο κρεμμύδι για μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

Οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικά προσεγμένες, είτε πρόκειται για ελληνικά είτε για εισαγόμενα ιταλικά προϊόντα, και δίνεται μεγάλη έμφαση στην εποχικότητα των λαχανικών, ώστε κάθε πιάτο να είναι ολόφρεσκο. Στο πλούσιο μενού του βρίσκεις πολλές νόστιμες εκπλήξεις, όπως το ριζότο με κολοκύθα (είναι και η εποχή της!), προσούτο Σαν Ντανιέλε και λάδι τρούφας. Διάσημη είναι και η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα του με κρόκο αυγού και γκουαντσιάλε (χοιρινό μάγουλο). Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με ένα κρασί από την καλά ενημερωμένη wine list ή ένα ποτήρι από την αυθεντική ιταλική μπίρα Moretti.

Για το κλείσιμο, δοκίμασε apple crumble με αλμυρή καραμέλα και –γιατί όχι– παγωτό μουστάρδα, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, ροδόνερο και μέλι!