- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Cupola: Το ιταλικό στα καλύτερά του
Αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο στο Παγκράτι
Cupola: αυθεντικές Ιταλικές γεύσεις στο Παγκράτι
Σε ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα σημεία του Παγκρατίου, θα σε κερδίσει με το καλημέρα με το κομψό του design και με το φιλόξενο service, καθώς οι άνθρωποι εδώ θα σε υποδεχθούν με αληθινό χαμόγελο. Και τα καλά, βέβαια, έχουνε συνέχεια, καθώς εδώ θα έρθεις για τις γεύσεις, με το μενού να είναι εμπνευσμένο από διάφορες γωνιές της Ιταλίας και τον Γιάννη Μαρκαδάκη, που έχει αναλάβει πλέον την κουζίνα, να δίνει μια νέα πνοή στο παραδοσιακό αλλά πολύ αγαπημένο menu του Cupola. Με τη συνοδεία ενός aperitivo ή ενός κρασιού από τη διαλεχτή λίστα του Γιάννη Μακρή με περίπου 70 ετικέτες από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα Vitello tonnato από μοσχαρίσιο νουά που ψήνεται για 18 ώρες και συνοδεύεται από σάλτσα tonnata, αγγουράκι τουρσί, παστό λεμόνι, ραπανάκι, ρόκα, τηγανιτή κάπαρη και καπαρόμηλα. Έπειτα να προχωρήσεις στην πίτσα, αυθεντική ναπολιτάνικη, λεπτή, με μαλακό ζυμάρι και φουσκωτό cornicione, μοτσαρέλα Bufala και ντομάτα San Marzano που ψήνεται σε παραδοσιακό χτιστό φούρνο, ή λευκή με κρέμα αγκινάρας, prosciutto cotto, τυρί caprine, mozzarella και αγκινάρες. Όλες οι πίτσες του καταλόγου σε προετοιμάζουν για τα χειροποίητα φρέσκα Gnocchi gorgonzola με κρέμα gorgonzola, κροκάν φουντουκιού και φρέσκια βανίλια ή για τα paccheri Amatriciana με καπνιστή pancetta, τοματίνια confit και pecorino. Το δίλημμα μοιάζει μεγάλο αλλά προσπάθησε να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς, καθώς οι Γιάννης Μαρκαδάκης και Δημήτρης Γιαννόπουλος έχουν φροντίσει για να σε ικανοποιήσουν σε κάθε επιλογή σου και να σε κάνουν να θες να ξαναέρθεις για τα υπόλοιπα. Βέβαια η εμπειρία στο Cupola δεν σταματά στο φαγητό. Πώς σου ακούγεται για κλείσιμο ένα τιραμισού με mascarpone, marsala και φρέσκο ζεστό espresso; Όλα συνδυάζονται γλυκά με τα signature & twisted cocktails που θα βρεις στο cocktail list. Στην υγειά σου!