- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Euro μαγειρικής: Η Ελλάδα κέρδισε την Αγγλία με burger μουσακά!
Την ελληνική συμμετοχή εκπροσώπησε η μάστερ του ψησίματος Μυρσίνη Λαμπράκη
Η Μυρσίνη Λαμπράκη με ένα burger μουσακά κέρδισε τον Άγγλο Gary Bratherton στο Euro Influencer Battle 2021
Το ”Euro Influencer Battle 2021” είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός μαγειρικής που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στο Instagram με αφορμή το Euro, από μία εταιρεία του εξωτερικού που κατασκευάζει είδη ψησίματος. Σε αυτόν συμμετέχουν 12 χώρες της Ευρώπης, με έναν εκπρόσωπο η κάθε μία. Ο διαγωνιζόμενος (που θα πρέπει βέβαια να είναι δεινός ψήστης) καλείται να ετοιμάσει φαγητό κατάλληλο για θέαση αγώνα μέσα σε 45 λεπτά (όσο δηλαδή διαρκεί ένα ποδοσφαιρικό ημίχρονο) και με γευστικά χαρακτηριστικά από την παράδοση της χώρας του.
Την Τρίτη 22 Ιουνίου ήταν η σειρά της Ελλάδας να συμμετέχει στο μαγειρικό battle έχοντας ως αντίπαλο την Αγγλία. Τη χώρα μας εκπροσώπησε η μάστερ του ψησίματος Μυρσίνη Λαμπράκη με ένα φανταστικό burger… μουσακά! «Έψησα στο μπάρμπεκιου μπιφτέκι από αρνίσιο κιμά, όπως και τα λαχανικά μου. Καπνιστές μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες baby και μία κρύα κρέμα μπεσαμέλ συνθέτουν το μπέργκερ που συνοδεύεται από φέτα μπουγιουρντί επίσης ψημένη στη φωτιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διάσημη σεφ.
Άκρως λαχταριστό το μπέργκερ μουσακά, δεν νομίζετε; Την ίδια άποψη είχαν και οι χρήστες του Instagram που προτίμησαν το burger της Μυρσίνης Λαμπράκης έναντι εκείνου του Άγγλου Gary Bratherton ο οποίος παρουσίασε τη δική του πρόταση σε Beef Wellington. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας που προβλήθηκε στο Instagram μέσα από το επίσημο Ευρωπαϊκό κανάλι @traegergrillseurope έδωσε τη νίκη στη Μυρσίνη Λαμπράκη με 60% θετικές ψήφους, την ίδια στιγμή που ο Gary Bratherton συγκέντρωσε μόλις 40%. Ε, και εδώ που τα λέμε… συγκρίνεται ο μουσακάς με το Beef Wellington;
Η μαγειρική μάχη συνεχίζεται και τη σκυτάλη από τη Μυρσίνη παίρνει ο Αλέξανδρος Πράντζος από τα Τρίκαλα που θα αντιμετωπίσει τον νικητή που θα προκύψει από το ματς Ουαλία-Σουηδία. Αυτόν τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ. Go Greece!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.