Θεματα

Το τραπέζι του Σαββατοκύριακου είναι από το Aleria

#AleriaWeekend at Home

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γκίκας Ξενάκης, σεφ του Aleria
Ο Γκίκας Ξενάκης, σεφ του Aleria

O σεφ Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα φανταστικό μενού για κάθε Σαββατοκύριακο του lockdown

Με το δεύτερο lockdown να τραβάει σε μάκρος, τα περισσότερα εστιατόρια της πόλης έχουν ήδη μπει στον χορό του delivery. Και από αυτόν τον «χορό» δεν λείπουν ούτε τα πιάτα διάσημων σεφ. Τελευταία χαρμόσυνη προσθήκη, ο εξαιρετικός σεφ Γκίκας Ξενάκης και η υπέροχη δημιουργική κουζίνα του στο Aleria.

Το πολυβραβευμένο Aleria είναι ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας και την κουζίνα του αξίζει να τη δοκιμάσει κάθε λάτρης της γαστρονομίας. Αν αυτό είναι κάτι που δεν έχεις καταφέρει ακόμα, τώρα παρουσιάζεται μια εξαιρετική ευκαιρία, καθώς μέσα από το μενού #AleriaWeekend at Home* η εμπειρία του Aleria μεταφέρεται σπίτι μας κάθε εβδομάδα, και μάλιστα σε πολύ προνομιακή τιμή. Κάθε Σαββατοκύριακο ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα διαφορετικό δημιουργικό μενού, παραμένοντας πάντα πιστός στις τοπικές γεύσεις και στην εποχικότητα των υλικών.

Το μενού για αυτό το Σαββατοκύριακο 29-31 Ιανουαρίου περιλαμβάνει:

  • Προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης με χειροποίητο βούτυρο
  • Σαλάτα με σπανάκι, βινεγκρέτ από μέλι και μάραθο, αλμυρά ξεροτήγανα γραβιέρας και μαλακό ανθότυρο
  • Βελούδινη σούπα καρότο και κύμινο, με κρουτόν φέτας και λάδι δυόσμου
  • Μελωμένο μοσχαράκι με κρασί Νεμέας, καπνιστή πανσέτα και μανιτάρια
  • Βουτυράτος πουρές πατάτας
  • Ψητά καρότα με σουσάμι
  • Κρέμα μπουγάτσα με τραγανά φύλλα, σάλτσα κανέλα και γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το μενού έχει €40/άτομο και μπορείτε να το συνοδεύσετε με κάποια ετικέτα κρασιών ή να το εμπλουτίσετε με ορισμένα επιπλέον πιάτα (όπως π.χ. πατάτες au gratin ή fondant πικρής σοκολάτας) που ο σεφ επίσης έχει ετοιμάσει για εσάς.

*Το μενού του #AleriaWeekend at Home αποστέλλεται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμο για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας online πατώντας εδώ και να ενημερωθείτε για το μενού της κάθε εβδομάδας στο www.aleria.gr ή τηλεφωνικά στο 210 5222633.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ