- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Έαν δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ ως σήμερα φαγητό στη γάστρα εννοείται πως δε ξέρετε τι χάνετε, κι αν έχετε μαγειρέψει μόνο κρέας, θα ξετρελαθείτε με τις γεμιστές πιπεριές. Ευκαιρία να μαγειρέψετε ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά εντυπωσιάζοντας οικογένεια και φίλους.
Τι θα χρειαστούμε:
4 πιπεριές
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. σάλτσα enchilada
1 1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί
3/4 φλιτζ. βρασμένο ρύζι (καρολίνα)
αλατοπίπερο
sour cream και φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι, το ρίχνουμε στη σάλτσα enchilada και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά για να μαλακώσει τα κρεμμύδι.

Κόβουμε τις κορυφές των τεσσάρων πιπεριών. Αφαιρούμε τους βλαστούς και τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τις κορυφές των πιπεριών.
Ρίχνουμε 1/3 του φλιτζανιού νερό στη γάστρα και τοποθετούμε μέσα τις πιπεριές.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μείγμα κρεμμυδιού-enchilada, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, το μαγειρεμένο ρύζι , 1 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα κιμά και προσθέτουμε από πάνω κι άλλο τυρί.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 6 ώρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.