Το εστιατόριο Lost Athens στο Παγκράτι κάνει delivery ένα από τα καλύτερα burger της Αθήνα
Για το Lost Athens και το τέλειο φαγητό του έχουμε γράψει ξανά και ξανά. Είναι ένα εστιατόριο που στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχει καταφέρει να ταράξει τα γαστρονομικά νερά του Παγκρατίου. Το μενού του είναι δημιουργικό και πολύ νόστιμο, στο ψυγείο του υπάρχουν δεκάδες μπίρες ελληνικών μικροζυθοποιείων, στον κεντρικό τοίχο της σάλας του αναγράφεται με κόκκινα γράμματα η φράση “Enjoy Your Fucking Dinner”. Ναι είναι ένα αντισυμβατικό εστιατόριο. Άρα μάλλον δεν θα έπρεπε να περιμένουμε συμβατικά πράγματα όταν αποφάσισε να ξανοιχτεί στη θάλασσα του delivery. Δεν περιμέναμε όμως να δούμε και ένα μόνο πιάτο στο delivery menu.
Ο Γιώργος Ζαχείλας, ο head chef του Lost Athens αναφέρει: «Η επιλογή της παρουσίας μόνο ενός προϊόντος στο delivery menu έχει τον λόγο της μια και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ιντριγκάρουμε όσους το δοκιμάσουν να ενδιαφερθούν για εμάς, να αποφασίσουν να βγουν έξω και να έρθουν να δοκιμάσουν όλα τα πιάτα του μενού μας». Αυτή η λογική προϋποθέτει, όμως, ότι το μοναδικό αυτό πιάτο θα είναι τόσο απερίγραπτα νόστιμο που θα σου γαργαλίσει την όρεξη να δοκιμάσεις περισσότερα. Είναι;
Σύμφωνα με τον Βασίλη Στεφανάκη και τον Γιώργο Τσούμα, τους ιδιοκτήτες του Lost Athens, όχι απλά είναι, αλλά άνετα παίρνει θέση ανάμεσα στα καλύτερα burgers της Ελλάδας. Προφανώς και μιλάμε για burger. Ποιο άλλο πιάτο θα είχε τόσο νόστιμη δύναμη;
Το burger του Lost Athens μπορείς να το παραγγείλεις μέσω της Wolt, δεν θα το βρεις όμως στο μενού του εστιατορίου. Περιέχει μπιφτέκι 150γρ. από κιμά Black Angus, παλαιωμένο τσένταρ, πίκλα αγγούρι και χειροποίητη μαγιονέζα, ενώ το ψωμάκι του είναι πατατόψωμο και παρασκευάζεται καθημερινά στο Lost Athens. Έρχεται σπίτι σου μαζί με τηγανιτές πατάτες, και αν θες και μαζί με κάποια από τις πολλές μπίρες που υπάρχουν στην κάβα του Lost Athens. Μένει να πούμε τίποτα άλλο εκτός από… “enjoy your fucking cheeseburger”;
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.