Αφού γευτήκαμε την Κρήτη και τις ιδιαίτερες γεύσεις μιας λεβέντικης Ελλάδας, το Belle Amie μας ταξιδεύει ξανά γευστικά, αυτή τη φορά στις όμορφες Κυκλάδες με τα λευκά σπίτια και τα μπλε παράθυρα. Έτσι, για να δούμε το βραδάκι μια Μαγιάτικη πανσέληνο θαλασσινή, για να μας βρει το καλοκαίρι στο Αιγαίο μεθυσμένους από Ελλάδα.
Ο chef Χρήστος Τζιέρας, εμπνέεται από τα γαλανά νερά και τα παραδοσιακά σοκάκια, «βουτάει» στις Κυκλαδίτικες νοστιμιές από την πλώρη της κουζίνας και μας προσφέρει ένα γλυκό πατατάτο από την Αμοργό κι ένα ρόστο κατσικάκι από τη Νάξο. Μία ρεβυθάδα από τη Σίφνο και ντοματοκεφτέδες ξακουστούς Σαντορινιούς παρέα με μία Volkan black. Δυο φέτες λούτζα, ζεστό ψωμάκι και κοπανιστή από τη Τήνο αλλά και Μυκονιάτικο λουκάνικο και Παριανή μυζήθρα. Αυτές είναι οι γεύσεις που μας ταξιδεύουν στο καλοκαίρι, στη θάλασσα και το δροσερό αεράκι, στις μαγευτικές Κυκλάδες. Και το Belle Amie θα τις διαθέτει όλο το Μάιο.
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς, τηλ. 210 4175740
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.